iPhone 5S en iPhone 5C vanaf nu flink goedkoper, iPhone 4S verdwijnt
Gijs Ettes

De onthulling van de nieuwe iPhones heeft er zoals verwacht voor gezorgd dat de iPhone 5S en iPhone 5C goedkoper zijn geworden. De 5S is nu het midrange model in Apple’s portfolio, terwijl de 5C de iPhone 4S heeft vervangen als budgettoestel.

Portfolio Apple aangepast

iPhone 5S iPhone 5C goedkoperDe iPhone 5S kost vanaf nu 599 euro voor het 16GB-model (voorheen 699 euro) en 649 euro voor het 32GB-model (voorheen 799 euro). De versie met 64GB is uitgefaseerd. Apple heeft ook de iPhone 5C goedkoper gemaakt, maar enkel nog het 8GB-model is verkrijgbaar in de Apple Store. Dat toestel haal je nu voor 399 euro in huis en daarmee is de iPhone 5C maar liefst 150 euro in prijs gezakt. In april werd de 8GB-versie voor het eerst aangeboden, toen nog voor een bedrag van 549 euro.

De gisteren geïntroduceerde iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een vanafprijs van respectievelijk 699 en 799 euro. De nieuwe iPhones zijn vanaf 26 september aanstaande verkrijgbaar in ons land. Naar verwachting kun je ze een week eerder al reserveren.

Sinds gisteravond is de iPhone 4S overigens niet meer in de Apple Store te vinden. Het toestel is uitgefaseerd en vervangen door de iPhone 5C als budgetkeuze. De 4S krijgt overigens wel gewoon de update naar iOS 8, die beschikbaar wordt vanaf 17 september aanstaande. Ook de iPad (2e generatie+), iPod touch (5e generatie+) en de andere iPhones (4S en nieuwer) ontvangen de update. De eerste iPad en oudere iPhones en iPods vallen af voor de nieuwste iOS-versie.

iPhone 5C goedkoper: dit moet je weten

budget iPhone 5COndanks de lage prijs is de iPhone 5C een heel capabel toestel. De specificaties zijn vrijwel gelijk aan die van de iPhone 5. Dat betekent dat hij beschikt over een 4 inch-scherm (1136 bij 640 pixels), 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Aan de voorzijde, rechtsboven het scherm, is een 1,2 megapixel-frontcamera te vinden die perfect is voor selfies en het voeren van videogesprekken. De camera aan de achterzijde schiet plaatjes met 8 megapixels en beschikt over een ledflitser en beeldstabilisatie. De ingebouwde accu is goed voor een beltijd van 10 uur en een standby-tijd van 10 dagen, al is de accuduur natuurlijk sterk afhankelijk van hoeveel je de telefoon gebruikt.

De beste iPhone 5C aanbiedingen hebben we hieronder voor je uitgelicht. Deze worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit te veel betaalt.

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

Lees het laatste nieuws over de iPhone 5C

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.