iPhone 5S en iPhone 5C batterijduur iets verlengd
Roel van Hout

Een bekend probleem: na een dag intensief gebruik is je iPhone 5, 4S, 4 en zeker 3GS vrijwel leeg. De iPhone 5S en iPhone 5C batterijduur zijn iets verlengd.

Door smartphonegebruikers wordt al langer om een betere batterij gevraagd, maar het lijkt erop dat fabrikanten nog steeds niet in staat zijn tot grote verbeteringen op dat gebied: ook Apple is er met de nieuwe iPhones nog niet in geslaagd de batterijduur flink te verlengen.

iphone 5c batterijduurDe  iPhone 5S en iPhone 5C batterijduur zijn respectievelijk met 10 en 5 procent verlengd. Een miniem verschil met de iPhone 5, ondanks de toevoeging van een verbeterde en grotere batterij.

iPhone 5S en iPhone 5C batterijduur tegengewerkt door processor

Dat er ondanks die betere batterij nauwelijks winst wordt geboekt, zit ‘m in de verbeterde processor: die wordt steeds krachtiger, maar kost daardoor ook meer energie. Daardoor zal je iPhone 5S nog steeds niet veel langer meegaan.

Het is daarom nog steeds aan te raden om niet zonder iPhone-oplader de deur uit te gaan, en jezelf altijd in de buurt van stopcontacten te positioneren!

Wil je weten wat de nieuwe telefoons van Apple allemaal kunnen? Lees dan onze iPhone 5S en iPhone 5C overzichten! En wil je kans maken op de iPhone 5C? Schrijf je dan zeker in voor de iPhoned-nieuwsbrief. Zo ben je bovendien altijd op de hoogte van het laatste iPhone-nieuws!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.