‘iPhone 5S homeknop krijgt andere vorm’
Roel van Hout

De analist die eerder voorspelde dat de iPhone 5S een vingerafdrukscanner zou krijgen – wat inderdaad zo lijkt te zijn – verwacht dat de iPhone 5S homeknop voor het eerst een afwijkende vorm zal hebben.

De analist, Ming-Chi Kuo, verwacht dat voor de vingerafdrukscannergeen ruimte zal zijn wanneer de homeknop onveranderd blijft. Immers, onder de homeknop zitten ook al de lightning-aansluiting, speaker en microfoon.

iPhone 5s homeknop

In een iPhone 4, 4S of 3GS had het misschien nog wel gepast – die telefoons waren een stukje dikker dan de dunne iPhone 5, en de iPhone 5S krijgt naar alle waarschijnlijkheid dezelfde behuizing. Door de vorm van de homeknop te veranderen zal Apple dit probleem kunnen verhelpen, stelt Ming-Chi Kuo.

‘iPhone 5S homeknop wordt van saffier’

De homeknop is, in tegenstelling tot de rest van de voorkant van de recentere iPhones, altijd van plastic geweest. Aangezien deze gemakkelijk krast, verwacht Ming-Chi Kuo dat Apple het plastic zal vervangen door saffier. Alleen diamant is harder, dus als Apple daar inderdaad toe besluit, ligt een volledig krasvrije homeknop in het verschiet.

Ming-Chi Kuo heeft een redelijk ‘track-record’: veel van wat hij voorspelt blijkt enige tijd later ook echt in nieuwe iPhones ingebouwd te zijn. Desalniettemin houden we wel een slag om de arm, omdat de iPhone 5S eigenlijk uiterlijk niet zou veranderen, getuige de foto’s die de afgelopen maanden zijn uitgelekt.

Wat gaan we nog meer zien in de iPhone 5S? Lees ons iPhone 5S overzicht om op de hoogte te blijven!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.