Goedkopere iPhone 5S kopen? Wacht tot de iPhone 6 is aangekondigd

Wouter Nijsen
9 september 2014, 17:38
3 min leestijd
Goedkopere iPhone 5S kopen? Wacht tot de iPhone 6 is aangekondigd

Vanavond wordt de iPhone 6 onthuld, die de iPhone 5S als Apples vlaggenschip van de troon gaat stoten. Naar verwachting wordt de iPhone 5S meteen een stuk goedkoper.

Lees verder na de advertentie.

De reden hiervan is dat een prijsverlaging normaliter door Apple wordt ingevoerd bij introductie van een nieuwe generatie iPhones. Hoeveel goedkoper het toestel wordt is nog niet bekend, maar als we kijken naar hoe dit in het verleden is gegaan, valt er een inschatting maken.

De iPhone 5S als ‘tussenvariant’

iphone5s-selection-hero-2013

Toen de iPhone 5S vorig jaar aangekondigd werd, betekende dit voor de iPhone 5 dat het hij volledig uit de schappen werd gehaald. De iPhone 5C kwam ervoor in de plaats met een lager prijskaartje. Vanavond worden hoogstwaarschijnlijk twee modellen van iPhone 6 aangekondigd en blijft de iPhone 5S naar verwachting gewoon in de schappen liggen. De reguliere iPhone 6 krijgt vermoedelijk een startprijs van 699 euro en zijn grotere variant, de iPhone 6L of 6 Plus, moet naar verluidt nog meer gaan kosten.
Zoals we eerder deze week al schreven, wordt de iPhone 4S uit de handel gehaald en komt er in de vorm van de iPhone 5C een vervanger. De iPhone 5C zal door Apple gebruikt worden als instapmodel of budgetvariant in haar telefoonlijn en gaat zo’n 400 euro kosten. De iPhone 5S valt tussen de high-end en budget toestellen en wordt een soort tussenvariant in de iPhone-lijn.

Bij de onthulling van een nieuwe iPhone worden ‘oudere’ toestellen vaak met een lagere prijs in de winkels gelegd en we verwachten dat dit voor de iPhone 5S niet anders zal zijn. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de iPhone 5S in combinatie met een abonnement goedkoper zal worden en ook in losse toestelprijs daalt. Doorgaans bedraagt deze prijsverlaging zo’n 100 euro. Dat zou betekenen de 5S over een paar weken voor zo’n 600 euro aan kunt schaffen. Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe iPhone en niet te veel willen betalen maar toch een uitstekend toestel willen, is de iPhone 5S een geschikte keuze.

Wat je nog moet weten over de iPhone 5S

iPhone 5S

Hoewel de iPhone 6 en 6 Plus de 5S voorbij zullen gaan, blijft de iPhone 5S een high-end toestel die voorzien is van prima specificaties. Dit jaar komt iOS 8 uit en ook de iPhone 5S wordt van deze software-upgrade voorzien. Net als bij voorgaande toestellen rekenen we erop dat ook de 5S nog jarenlang ondersteund wordt voor de laatste updates en kan hierdoor nog zeker een lange tijd mee. De implementatie van de vingerafdrukscanner en snellere hardware maakt dat de iPhone 5S nog tijden een interessant toestel blijft om aan te schaffen, zeker wanneer er vanavond een prijsverlaging wordt geïntroduceerd.

Specificaties van de iPhone 5S

De iPhone 5S is voorzien van een 4 inch display (1136 bij 640 pixels) en wordt aangestuurd door de Apple A7 processor. Het toestel heeft daarnaast 1GB aan werkgeheugen en is beschikbaar in 16GB, 32GB en 64GB aan opslagruimte. Ook is er in het toestel een 8 megapixel camera aanwezig waarmee je uitstekende kwaliteit foto’s schiet. Daarnaast biedt de camera ondersteuning voor het opnemen van filmpjes in Full HD en is er de mogelijkheid om op te nemen in slow-motion. De front-camera heeft 2 megapixels en is handig voor diensten als FaceTime en Skype. De batterij staat garant voor ongeveer een dag gebruik en 250 uur stand-by tijd.

Lees meer iPhone 5S nieuws

Categorie: Devices
Device: iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's