‘iPhone 5S deze zomer te koop’

Wouter Nijsen
2 april 2013, 21:31
1 min leestijd
‘iPhone 5S deze zomer te koop’

Apple’s nieuwe iPhone 5S komt deze zomer uit. Het design en de bouwmaterialen zijn grotendeels gelijk aan de iPhone 5. Ook de goedkopere iPhone moet in het tweede helft van het jaar in de winkel liggen.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte The Wall Street Journal. De krant heeft goede contacten met Apple en de kans bestaat dat het bedrijf uit Cupertino de informatie direct aan The Wall Street Journal heeft gelekt.

iPhone 5S en goedkopere iPhone

Volgens The Wall Street Journal is Apple al begonnen met het gereedmaken van de productie van de iPhone 5S. Het is aannemelijk dat de nieuwe smartphone van Apple een verbeterde processor en camera krijgt, maar er bestaat nog steeds onduidelijkheid over de vernieuwingen die de iPhone 5S gaat brengen. De smartphone zou rond de zomer van dit jaar in de winkels moeten liggen, eerder dan de goedkopere iPhone. Vorige geruchten betroffen een iPhone 5S-lancering in augustus.

Het budgetmodel van de iPhone wordt waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar geïntroduceerd en uitgebracht. Het toestel met een 4 inch-scherm krijgt mogelijk een andere behuizing dan de iPhone 5 en kan in verschillende kleuren beschikbaar komen. Apple-directeur Tim Cook heeft vragen over een goedkopere iPhone meerdere malen gemeden. “Apple brengt niets uit wat in onze ogen geen geweldig product is”, aldus Cook.

De verwachting is dat ook het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 7, aan het einde van het tweede kwartaal wordt aangekondigd.

Categorie: Geruchten
Spotlight: Tim Cook
Device: iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's