‘iPhone 5s bewegingssensor kan verkeerd gekalibreerd zijn’
Roel van Hout

Fabrieksfouten overkomen Apple niet vaak, maar het lijkt erop dat de iPhone 5s bewegingssensor bij sommige toestellen verkeerd gekalibreerd is.

Dat blijkt uit tests die door medewerkers van techblog Gizmodo werden uitgevoerd. In de test werden de resultaten van de versnellingsmeter, het kompas en de gyroscoop van de iPhone 5s vergeleken met die van oudere iPhones én professionele meetinstrumenten.

De verschillen werden het meest duidelijk zichtbaar toen de iPhone 5S op tafel naast een iPhone 5 werd gelegd. Waar de iPhone 5 zoals verwacht aangaf dat de tafel waterpas stond, gaf de iPhone 5s bewegingssensor een verschil van -3 graden aan.

Uitslag van tests iPhone 5s bewegingssensor niet definitief

iphone 5s bewegingssensor

Gizmodo waarschuwt wel dat de uitslag van de tests niet definitief is, maar het lijkt wel om een vaker voorkomend probleem te gaan. Zo hebben verschillende gebruikers hun toestel al omgeruild, en heeft dit de problemen naar verluidt opgelost.

Dat versterkt wel het vermoeden dat het echt om een hardware-matig probleem gaat, en niet om iets dat Apple met een software-update kan verhelpen. We houden het uiteraard in de gaten, maar als je binnenkort een iPhone 5s ontvangt, kan het geen kwaad om zelf ook even te kijken of de sensor goed staat afgesteld.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.