iPhone 5S is wereldwijd de bestverkochte smartphone

Rutger Otto
16 juli 2014, 14:13
2 min leestijd
iPhone 5S is wereldwijd de bestverkochte smartphone

Apple laat in de top 10 toestellen van Samsung en Xiaomi achter zich. In de lijst is de iPhone 5S bestverkocht. Verrassend genoeg doet de iPhone 5C het ook best goed in de verkoopcijfers.
Het bedrijf Counterpoint heeft een top tien gemaakt van bestverkopende smartphones op dit moment. Daarvoor is er gekeken naar verkoopcijfers van telefoons in 35 landen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5S het populairst

De iPhone 5S is nog steeds het meest populair van alle verkochte smartphones. Zelfs Samsung heeft de eerste plaats niet kunnen veroveren nadat het bedrijf haar nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S5, lanceerde. De Galaxy S4 staat overigens net daaronder. Opvallend genoeg claimt de iPhone 5C een vijfde plek in het rijtje, één plek boven de iPhone 4S.

De iPhone 5 is overigens niet meer in de top 10 te vinden. Dat toestel wordt door Apple zelf namelijk niet meer verkocht. Wil je nog een iPhone 5 hebben, dan kun je die via telecomaanbieders nog wel krijgen.

iphone 5s bestverkocht schema

Chinese concurrentie

In de tabel van Counterpoint staan helaas geen cijfers, maar dat Samsung met vijf toestellen in de top tien over het algemeen nog steeds het meest verkoopt, mag geen verrassing heten. Een kleinere speler die het heel goed doet is Xiaomi, een Chinese startup die high-end smartphones maakt die qua specs kunnen concurreren met het beste van Apple en Samsung. Xiaomi verkoopt echter goed omdat deze toestellen maar half zoveel kosten. Momenteel is Xiaomi’s grootste markt China, terwijl Apple en Samsung hun telefoons in ruim honderd landen verkopen. Dat kan dus nog wel eens een grote concurrent worden dus.

Volgende week nieuwe kwartaalcijfers van Apple

Toch hoeft Apple zich nog niet druk te maken. Als high end merk staat het bedrijf prima in de markt en dankzij de samenwerking met IBM probeert het nog meer gebruikers voor zich te winnen op de zakelijke markt. Volgende week presenteert Apple haar kwartaalcijfers weer. Alweer een verkooprecord zal niet verbazen, gezien de iPhone 5S het zo goed doet.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu