‘Apple brengt eerste iPhone met 5G uit in 2020’

Michel van 't Klaphek
3 november 2018, 13:08
2 min leestijd

Vanaf 2020 gaat Apple overstag en kun je supersnel internetten dankzij 5G. Voordat het zo ver is moeten er nog wel wat problemen worden opgelost.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 5G komt uit in 2020’

Dat zegt Fast Company op basis van een bron die bekend is met Apples plannen. Het bedrijf uit Cupertino is al langer bezig met een 5G-iPhone, maar stuit continu op nieuwe problemen. Ditmaal gooit Intel opnieuw roet in het eten. De chipfabrikant is momenteel bezig met het ontwikkelen van de 8161-chip die beschikt over 5G, maar Apple is niet tevreden.

Hij gebruikt namelijk teveel energie en wordt erg warm. Dit is niet handig, want de onderdelen in een iPhone zitten behoorlijk dicht op elkaar waardoor smeltgevaar ontstaat. Daardoor test Apple de eerste 5G-iPhone momenteel met de 8160-chip van Intel die een stuk minder krachtig is.

Ondanks alle problemen zou het bedrijf van Tim Cook voorlopig wel verder willen met Intel. Voor de zekerheid zijn de gesprekken met MediaTek, een andere chipfabrikant, wel gestart. Eerder werd al bekend dat Apple niet langer samenwerkt met Qualcomm vanwege een juridisch conflict.

Ook interessant: 4 vragen en antwoorden over T-Mobile’s verbeterde 4.5G-netwerk

iPhone XR review

5G: sneller en beter

De verwachting is dat rond 2020 de meeste high-end telefoons overweg kunnen met 5G. De opvolger van 4G zorgt ervoor dat je sneller kunt up- en downloaden, waardoor je mobiele internetverbinding een stuk sneller wordt. Ook is de dekking beter, zodat je op drukke locaties toch snel kunt internetten. Voordat het zo ver is, moet er echter een hoop gebeuren.

Ten eerste moeten telefoons de nieuwe internetsnelheid-standaard gaan ondersteunen. Daarnaast moet de frequentie overal beschikbaar zijn. Dit is in Nederland nog niet het geval. Momenteel experimenteert onder meer KPN met een kleinschalig 5G-netwerk, maar voordat het landelijk wordt uitgerold, zijn we waarschijnlijk wel een paar iPhone-generaties verder.

→ Lees verder over alle mogelijkheden van 5G op onze zustersite Android Planet

Check het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen