‘iPhone 5C wordt steeds beter verkocht, populair bij vrouwen’

Roel van Hout
24 februari 2014, 19:24
1 min leestijd
‘iPhone 5C wordt steeds beter verkocht, populair bij vrouwen’

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de iPhone 5C populair is onder vrouwen en langzaam maar zeker beter begint te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Toen de iPhone 5C werd aangekondigd was dat een behoorlijke tegenvaller: maandenlang was er gespeculeerd over een goedkopere iPhone, die als instapmodel voor wie geen topmodel kon betalen zou dienen. Uiteindelijk was de iPhone 5C wel goedkoper dan topmodel iPhone 5S, maar niet zó goedkoop dat plotsklaps iedereen over kon stappen op de iPhone.

Voor slechts 100 dollar/euro meer hadden klanten al een iPhone 5S, en dat was te zien in de verkoopcijfers: de iPhone 5C kende een langzame start en vloog, in tegenstelling tot de duurdere grote broer, nooit de winkels uit. Tot nu: uit een nieuw rapport van onderzoeksbureau Kantar blijkt dat de iPhone 5C langzaam maar zeker beter begint te verkopen. In de afgelopen drie maanden was het de op twee na best verkochte smartphone in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien werden er daar aanvankelijk voor iedere verkochte iPhone 5C drie iPhone 5S-toestellen verkocht, maar dat zijn er nu nog maar twee. Nederlandse cijfers bevat het rapport helaas niet.

‘iPhone 5C populair bij vrouwen’

Verder blijkt de iPhone 5C populair te zijn onder met name vrouwelijke klanten: wederom in het Verenigd Koninkrijk is 74 procent van de iPhone 5C-kopers vrouwen, tegenover 36 procent van de iPhone 5S-bezitters. Een en ander zal ongetwijfeld te maken hebben met de vrolijke kleuren – al hoef je je als man ook zeker niet te schamen met een iPhone 5C.

→ Twijfel jij nog over welke nieuwe iPhone je zal kopen? Lees alles over de toestellen op onze iPhone 5C en iPhone 5S-pagina. En check vooral de beste iPhone 5C aanbiedingen hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu