iPhone 5C verkoopcijfers beter dan Galaxy S4, Windows Phone en Blackberry

Wouter Nijsen
23 maart 2014, 9:58
2 min leestijd
iPhone 5C verkoopcijfers beter dan Galaxy S4, Windows Phone en Blackberry

De iPhone 5C presteert in de Verenigde Staten beter dan menig ander toestel. Zo wordt het plastic model meer verkocht dan de BlackBerry, Windows Phone-toestellen en zelfs meer dan enkele (voormalige) vlaggenschepen van Android-fabrikanten, waaronder de Galaxy S4.

Dat blijkt uit cijfers van de vier grootste Amerikaanse telecomproviders AT&T, Verizon, Sprint en T-Mobile, die Apple Insider in handen heeft. De cijfers, die betrekking hebben op het vierde kwartaal van 2013, staan in schril contrast met de uitspraken van Digitimes twee weken geleden. Volgens de techsite zou de iPhone 5C verkoop dusdanig tegenvallen dat Apple sinds eind 2013 geen exemplaren meer zou bestellen.

Bronnen meldden dat Apple door de tegenvallende verkoop met drie miljoen onverkochte toestellen zat opgescheept. In de ranglijst van bestverkochte smartphones staat het ‘goedkope’ toestel van Apple echter bijzonder hoog. Bij AT&T en Sprint staat het plastic model op de tweede plaats in de ranglijst en hoeft het enkel de iPhone 5S voor zich te dulden.

iPhone 5C verkoopcijfers beter dan Galaxy S4

iPhone 5C verkoopcijfers

Bij die providers verkoopt het toestel zelfs beter dan de geroemde Galaxy S4. Bij de andere twee providers scoort het voormalige vlaggenschip van Samsung nog wel iets beter. Alle cijfers bij elkaar genomen gaat het grootste deel van de winst in de telecommarkt naar Apple, gevolgd door Samsung. Cijfers van Europa zijn niet bekendgemaakt. De verwachting is dat die zullen afwijken van de Amerikaanse cijfers. Android heeft in Europa namelijk een relatief groter marktaandeel dan in de Verenigde Staten.

In Engeland werd vorige week nog de nieuwe iPhone 5C 8GB aangeboden voor 429 pond, omgerekend zo’n 512 euro. Een release in Nederland en België moet niet lang meer op zich laten wachten. Meer weten over de iPhone 5C? Lees onze iPhone 5C review!

De beste iPhone aanbiedingen

Zoals je hieronder ziet, is de iPhone 5C door de geringe populariteit relatief goedkoop verkrijgbaar in combinatie met een abonnement, maar uiteraard kun je ook de iPhone 5C los kopen. Hieronder vind je de beste en meest actuele iPhone aanbiedingen van dit moment.

[ad-block id=20 style=narrow]

Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 5C

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen