Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Auw! ‘iPhone 5C verkoop valt tegen, Apple bestelt niet meer’

Wouter Nijsen
6 maart 2014, 11:51
1 min leestijd
Auw! ‘iPhone 5C verkoop valt tegen, Apple bestelt niet meer’

De voorraad van leveranciers, providers en winkeliers puilt uit van iPhone 5C-exemplaren. Bronnen meldden aan Digitimes dat Apple door de tegenvallende verkoop met drie miljoen onverkochte toestellen zit opgescheept.

iPhone 5S verkoop

Om die reden zou Apple al sinds eind 2013 geen nieuwe iPhone 5C’s meer bestellen. Digitimes baseert zich op bronnen bij Aziatische onderdelenleveranciers, maar het is geen geheim dat de verkoop van de ‘goedkope’ iPhone voor Apple tegenvalt. Telecomproviders en distributeurs zouden eveneens met een miljoen toestellen zitten. ODM Pegatron Technology, één van de grote leveranciers van Apple, heeft maar verluidt zelfs meer dan twee miljoen iPhone 5C’s over.

Digitimes meldt dat de verkoop van de plastic telefoon tegenvalt vanwege de prijs, die hoger uitviel dan verwacht. Veel mensen zouden liever honderd euro meer betalen voor de iPhone 5S, het huidige vlaggenschip van Apple.

‘iPhone 5C verkoop valt tegen vanwege materiaal’

Een prijsverlaging voor de iPhone 5C behoort volgens Digitimes niet tot de mogelijkheden. Winkelers zouden een strakke overeenkomst hebben met Apple waar een prijsverlaging niet aan de orde is. In Nederland en België gaat de iPhone 5C voor om en nabije de 600 euro over de toonbank.

Volgens Ken Segall, een voormalig topman van Apple, is de reden van de iPhone 5C flop het gebruikte plastic op de Apple-smartphone. De nadruk op plastic heeft mogelijk veel consumenten afgeschrikt. De relatief hoge adviesprijs lag ook ten grondslag aan de iPhone 5C flop, meent Segall.

Scherpe iPhone 5C deals

Dat de iPhone 5C minder populair is dan verwacht, betekent wel dat er steeds meer iPhone 5C aanbiedingen zijn om uit te kiezen. Bekijk het meest actuele aanbod hieronder.

[ad-block id=13 style=narrow]

Het laatste iPhone 5C nieuws

Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 5C

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's