Onderzoek: ‘iPhone 5C draagt bij aan hogere iPhone 5S verkoopcijfers’
Gijs Ettes

De iPhone 5S verkoopcijfers zijn al maanden beter dan die van het goedkopere model, de iPhone 5C. Laatstgenoemde zorgt er echter wel voor meer consumenten de 5S kiezen, zo blijkt uit een niet representatieve survey van Consumer Intelligence Research Partners.

iPhone 5S verkoopcijfersIn de Verenigde Staten grijpt de iPhone 5C namelijk een kleiner aandeel in de iPhone markt dan de iPhone 4S een jaar eerder. De iPhone 4S was vorig jaar de middenklasser van Apple, terwijl die positie nu juist is weggelegd voor de kleurrijke 5C. De iPhone 5C spoort in sommige gevallen consumenten aan om te gaan voor de duurdere iPhone 5S, vanwege de relatief hoge prijs van eerstgenoemde. Daarnaast zijn meer consumenten geneigd om bij te betalen voor iPhones met een grotere opslagcapaciteit.

Op dit moment is de iPhone 5C goed voor 27 procent van de totale iPhone verkopen, aanzienlijk minder dan de 32 procent die de iPhone 4S een jaar geleden behaalde. De cijfers hebben betrekking op een survey gehouden onder 500 kopers van Apple-producten. Het onderzoek is daarmee niet representatief voor de situatie op de gehele (internationale) markt.

Alle iPhones op een rijtje

Apple biedt momenteel de iPhone 4S, iPhone 5C en iPhone 5S aan in de Apple Store. De iPhone 4S is de meest betaalbare telefoon die Apple momenteel beschikbaar heeft en is beschikbaar in twee kleuren (zwart en wit) en met 8GB aan opslagruimte.

De iPhone 5C is verkrijgbaar in vijf kleuren, heeft tenminste 16GB aan opslagruimte en een aanzienlijk snellere processor en gpu. Het huidige topmodel is de iPhone 5S, die zich onderscheidt door een fraai design, supersnelle processor en een vingerafdrukscanner. Alle toestellen draaien op de meest recente versie van iOS 7.

→ Op zoek naar een nieuw toestel? Check dan de beste iPhone aanbiedingen van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.