iPhone 5C reparatie vanaf 20 januari bij Apple Store
Roel van Hout

Vanaf aankomende maandag 20 januari is het mogelijk om in de Apple Store een iPhone 5C reparatie te laten uitvoeren als het scherm van je kleurige iPhone onverhoopt is beschadigd.

Tot nu toe werd er in vrijwel alle Apple Stores in het geval van een kapot scherm gelijk voor een vervangend toestel gezorgd. Apple is de afgelopen maanden echter druk bezig geweest met het aanvullen van de voorraad losse schermen én apparatuur om ze te kunnen vervangen, aldus 9to5Mac.

iPhone 5C reparatieDat een iPhone 5C reparatie ter plekke kan plaatsvinden vanaf maandag is goed nieuws voor gebruikers: alhoewel een gloednieuw toestel natuurlijk aantrekkelijker klinkt, moest je in dat geval ook al je data backuppen. Een tijdrovend proces, terwijl het ter plekke vervangen van een scherm maximaal een uurtje zal duren.

iPhone 5C reparatie kost 149 dollar

Over de kosten in Europa is nog niets bekend, maar in de VS zullen klanten – net als in het geval van een iPhone 5S reparatie, die overigens nog niet op grote schaal plaatsvindt – 149 dollar kwijt zijn. Dat is omgerekend ongeveer 110 euro, al zal het in de praktijk wel iets duurder zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.