‘iPhone 5C productieverlaging tussen de 20 en 50 procent’
Gijs Ettes

De geruchten dat Apple de productie van de iPhone 5C flink heeft teruggeschroefd, worden steeds hardnekkiger. The Wall Street Journal meldt nu dat de iPhone 5C productieverlaging tussen de 20 en 50 procent ligt.

iPhone 5C productieverlaging

De iPhone 5C productieverlaging is mogelijk te wijten aan de tegenvallende vraag naar het toestel. De iPhone 5S, en dan vooral de gouden variant, blijkt bijzonder populair. In totaal zijn er reeds 9 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhones verkocht, die vanaf 25 oktober in Nederland en België te koop zullen zijn.

afgeprijsde iphone 5c

Apple heeft aangegeven bij zijn Taiwanese onderdelenfabrikanten Pegatron en Hon Hai Precision Industry dat er in het vierde kwartaal minder exemplaren van de iPhone 5C zullen worden verscheept. Pegatron, dat verantwoordelijk is voor twee derde van het assemblageproces van de iPhone 5C, kreeg te horen dat het zou gaan om een productieverlaging van 20 procent en Hon Hai dat de verlaging zo’n 33 procent zou bedragen.

Een andere leverancier van onderdelen kreeg zelfs te maken met een 50 procent afname in orders, wat duidt op een algehele iPhone 5C productieverlaging. Volgens analisten is de voornaamste reden van het mogelijk uitblijvende succes van de iPhone 5C het prijspeil van het toestel. Door de hoge adviesprijs is de interesse voor de iPhone 5C in opkomende landen als China lager dan verwacht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.