De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Productie iPhone 5C stopt in 2015’

Wouter Nijsen
26 november 2014, 15:49
2 min leestijd
‘Productie iPhone 5C stopt in 2015’

Geruchten gaan dat Apple volgend jaar stopt met de productie van de iPhone 5C. Het kleurrijke toestel lijkt vanaf 2015 niet meer in de plannen van het bedrijf uit Cupertino voor te komen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5C productie

iPhone 5C 8GB

Dit meldt MacRumors op basis van een rapport waarin staat dat Apples fabrikanten Wistron en Foxconn de iPhone 5C productie langzaam maar zeker terugschroeven. Ook zou Apple de iPhone-lijn willen opschonen, zodat elk toestel voorzien is van TouchID, de vingerafdrukscanner die op de 5S geïntroduceerd werd. Mochten de berichten waar zijn, dan betekent dit dat de 5C relatief snel na zijn introductie verdwijnt. Heel gek zou de stap niet zijn, gezien de matige verkoopcijfers van het toestel.

Geen groot succes

De 5C is tot nu toe niet het succes geworden waar Apple op had gehoopt. De voornaamste redenen hiervoor zijn de relatief hoge introductieprijs en het feit dat het toestel geen nieuwe features met zich meebracht. Alleen de plastic behuizing was nieuw.

Gelijktijdig met de aankondiging van de iPhone 6 maakte Apple dat de iPhone 4S uitgefaseerd zou worden en de iPhone 5C als het nieuwe budgettoestel zou fungeren. Apple koos er verder voor om de 5C te voorzien van een flinke prijsverlaging en minder opslagruimte. Het toestel is tegenwoordig alleen nog verkrijgbaar als 8GB-variant.

Meer over de iPhone 5C

De specificaties van de iPhone 5C lijken erg op die van de iPhone 5. Het toestel heeft een 4 inch-retina-scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels en wordt aangestuurd door de Apple A6-chip. Verder beschikt het toestel over 1GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel-camera en een frontcamera van 1,2 megapixel. De iPhone 5C draait iOS 8 en is daarmee voorzien van de laatste features. De ingebouwde accu gaat bij normaal gebruik ongeveer een volle dag mee.

Het laatste nieuws over de iPhone 5C

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu