‘iPhone 5C productie gehalveerd door kleine vraag’
Wouter Nijsen

De iPhone 5C productie zou zijn gehalveerd, zo meldt CTechCN. De vraag naar de kleurrijke iPhone van Apple is namelijk veel kleiner dan werd verwacht.

Voorheen zou de productie van de iPhone 5C op 300 duizend exemplaren per dag hebben gelegen. Dit is nu gehalveerd tot 150 duizend per dag volgens de website CTechCN. De grote reden voor de tegenvallende vraag is – zoals eigenlijk wel was te verwachten – de vrije hoge prijs van het toestel.

iPhone 5C blauwLos kost een iPhone 5C namelijk al minimaal 599 euro in de Apple Store. Voor 100 euro meer heb je een iPhone 5S en voor die 600 euro kun je bij andere merken ook erg veel interessante toestellen krijgen. Het lijkt er dus een beetje op dat Apple zichzelf uit de markt prijst tot dusver.

Er waren eerder al aanwijzingen voor een tegenvallende vraag naar de iPhone 5C. De iPhone 5S was immers snel uitverkocht in alle Apple Stores van de wereld. Dat ging bij de iPhone 5C veel minder rap. Het toestel is momenteel nog vrij goed te importeren bovendien.

Woensdag werd overigens bekend dat de iPhone 5C en iPhone 5S op 25 oktober officieel in Nederland worden uitgebracht. Tegen die tijd kun je dus ook bij de meeste mobiele providers terecht voor je nieuwe iPhone.

Via: Tweakers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.