iPhone 5C leverdatum verschuift al
Roel van Hout

Apple en mobiele aanbieders in 9 landen nemen sinds vrijdag pre-orders aan voor de iPhone 5C. Het loopt blijkbaar storm: de iPhone 5C leverdatum is voor sommige modellen al verschoven.

Vorige week was de gele iPhone 5C de eerste die ‘uitverkocht’ raakte. Op de site van Apple Hong Kong kregen alle modellen al een levertijd van één tot twee weken toegekend. Vandaag begint de voorraad in Amerika ook uitgeput te raken: verschillende modellen zijn in plaats van op 20 september, op 4 oktober leverbaar.

iPHone 5c leverdatum

Apple heeft het aantal pre-orders tot nu toe nog niet vrijgegeven, maar aantallen van mobiele aanbieders lekken wel uit: volgens persbureau Bloomberg heeft de Chinese mobiele aanbieder China Unicom al 100.000 reserveringen aangenomen.

iPhone  5S en iPhone 5C leverdatum Nederland nog niet bekend

Of de uitverkoop van sommige 5C-modellen nog gevolgen heeft voor de releasedatum in Nederland, is niet te zeggen. Wanneer Nederland de iPhone 5C en iPhone 5S kan verwachten, blijft nog even gissen. Vrijdag gaf Phoneshop.nl wel te verwachten begin oktober de eerste 5S-modellen te kunnen leveren.

Wil je alles weten over de nieuwe telefoons? Lees dan ons iPhone 5Sen iPhone 5C overzicht. Kans maken op een iPhone 5C? Abonneer je dan snel op de iPhoned nieuwsbrief!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.