Eerste iPhone 5C hoesje verschenen op Amazon
Roel van Hout

Of de nieuwe goedkope iPhone nou 5C gaat heten of niet, accessoire-fabrikant Elago kon blijkbaar niet meer wachten: het eerste iPhone 5C hoesje is verschenen op internetwinkel Amazon.

Je kon het iPhone 5C hoesje, dat voluit ‘Elago S5C Slim Fit 2 Case for iPhone 5C’ heet, enige tijd pre-orderen, maar op dit moment wordt het item aangeduid als zijnde ‘niet beschikbaar’. Voor het product deze status kreeg, zou het op 24 augustus geleverd worden: één week voordat de goedkope iPhone in de verkoop zou gaan.

iPhone 5C hoesjeDat er al een hoesje online stond, wil trouwens niet zeggen dat de fabrikant al een goedkope iPhone in bezit heeft waar het hoesje omheen past. Hoogstwaarschijnlijk heeft Elago zich gebaseerd op de uitgelekte specificaties, en aan de hand daarvan het formaat voor het accessoire bepaald. Fabrikanten van accessoires proberen ieder jaar op deze manier de eerste te zijn, om maar zo veel mogelijk te verkopen.

iPhone 5C hoesje zit om een afgeronde iPhone 5

Op de afbeelding bij het product is te zien dat het hoesje om een toestel past dat op een iPhone 5 lijkt, maar afgeronde hoeken heeft; een beetje zoals de huidige generate iPod Touch. Het strookt met wat de afgelopen tijd op de vele gelekte foto’s was te zien.

Elago heeft echter geen officiële toestemming van Apple voor het hoesje, dus tot het zover is, raden we aan om dit iPhone 5C hoesje (dat dus inmiddels niet meer te bestellen is) en andere hoesjes voorlopig links te laten liggen. Zo voorkom je dat je een hoesje koopt dat waarschijnlijk net niet lekker om de iPhone 5C past.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.