iPhone 5C foto gelekt bij Pegatron
Roel van Hout

Een medewerker van Pegatron, een Chinese fabrikant die voor Apple iPhones in elkaar zet, heeft een foto op internet geplaatst van tientallen iPhone 5C toestellen.

Dat ze bij de Chinese fabrikant Pegatron aan de iPhone 5C werken werd al eerder bekend, toen een medewerker in een rapport van de Chinese arbeidsinspectie zei plastic iPhone-achterkanten te hebben gemaakt.

Pegatron iPhone 5C

Blijkbaar zijn er bij Pegatron niet echt goede afspraken over geheimhouding van nieuwe producten, want op de uitgelekte foto zijn duidelijk verschillende iPhone 5C’s in testmodus te zien. Het onderschrift bij de foto luidt: ‘de goedkope iPhone 5C die in september voor Chinese klanten wordt gelanceerd ziet er niet echt anders uit dan de Xiaomi Phone 2, toch?’

iPhone 5C foto echt of niet?

Sommigen hebben de echtheid van de foto al in twijfel getrokken, omdat het er voor een testmodule van de iPhone allemaal wel erg armoedig uit ziet. Volgens technologiesite Engadget zijn er tijdens inspectierondes in de Pegatronfabrieken echter vaker zulke opstellingen gezien.

Verwacht de komende weken alleen nog maar meer van zulke foto’s, want de aankondiging en lancering van de iPhone 5S en iPhone 5C staat voor de deur: op 10 september horen we naar alle waarschijnlijkheid meer over Apple’s nieuwe toestellen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.