‘iPhone 5C’ duikt weer op, nieuws over iPhone 5S
Roel van Hout

Enige tijd geleden lekte er een foto met iPhone-verpakkingen waarop voor het eerst ‘iPhone 5C’ te lezen stond. Een Japans weblog beweert opnieuw dat dit de definitieve naam van de goedkope iPhone gaat zijn.

Toegegeven, sinds die bewuste foto met iPhone 5C-verpakkingen uitlekte zijn wij al behoorlijk aan de naam gewend. Het klinkt aannemelijk dat een telefoon die naar verluidt in meer kleuren gaat verschijnen de naam iPhone 5C (met de ‘C’ van ‘color’) meekrijgt. Het Japanse weblog Macotakara beweert nu op basis van een anonieme bron dat dit inderdaad de definitieve naam van de goedkope iPhone gaat zijn.

iPhone 5CDaarnaast is er ook weer nieuws over de iPhone 5S: zo zou de homeknop het witte rechthoekje verliezen om de veelbesproken vingerafdrukscanner te kunnen herbergen. Daarnaast krijgt de iPhone 5S volgens de bron, ook wel een beetje zoals verwacht, een nieuwe A7-chip (de iPhone 5 draait op de A6). De iPhone 5S zou daarnaast ook in het goud te koop gaan zijn.

‘iPhone 5C en iPhone 5S worden op 10 september gepresenteerd’

Gisteren werd bekend dat de nieuwe iPhones op 10 september worden gepresenteerd, al heeft Apple de presentatie nog niet officieel aangekondigd. Het is ook niet duidelijk of beide telefoons die dag te zien zullen zijn, maar die kans lijkt erg groot.

Wil je even bijlezen wat er de afgelopen maanden allemaal bekend is geworden over de goedkope iPhone en iPhone 5S? Lees dan ons iPhone 5S en iPhone 5C overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.