iPhone 5C aangekondigd in 5 kleuren, vanaf 20 september verkrijgbaar
Wouter Nijsen

De goedkopere iPhone 5C, met plastic behuizing uit één stuk, is na maanden van geruchten eindelijk officieel aangekondigd. Hij gaat in de Verenigde Staten vanaf 549 dollar over de toonbank.

Release iPhone 5C op 20 september

De pre-order van de iPhone 5C start op 13 september. Vervolgens is de iPhone 5C verkrijgbaar in de volgende landen vanaf 20 september:

  • iphone 5cVerenigde Staten
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Japan
  • Singapore
  • Australië
  • Canada
  • China

In december van dit jaar zal de iPhone 5C in 100 landen te verkrijgen zijn. Wij zij hoogstwaarschijnlijk al een week later aan de beurt, op 27 september dus.

Specificaties van de iPhone 5C

De iPhone 5C zal standaard met iOS 7 komen en heeft een even groot scherm als de huidige iPhone 5, met vergelijkbare resolutie van 640×1136 pixels. Naast de plastic behuizing – dat uit één stuk bestaat en het toestel volledig omsluit – heeft Apples voordelige iPhone eenzelfde processor als de iPhone 5, de A6. De batterij is iets wel groter dan die van de iPhone 5S.

Ook de camera werkt, net als de iPhone 5, met 8 megapixels. en de iPhone 5C is eveneens voorzien van een FaceTime-camera aan de voorzijde met een hd-resolutie. Het toestel ondersteunt alle 4g-netwerken die momenteel gebruikt worden, ook die in Nederland dus.

iphone 5s 1

Behuizing en kleuropties van de iPhone 5C

De behuizing van de iPhone 5C is van polycarbonaat, een stevige soort plastic, gemaakt. De binnenkant van de iPhone is van een nieuw design met een stalen frame, waardoor het toestel zeer stevig is en het mobiele bereik zou worden verbeterd. Deze behuizing wordt uiteindelijk met een harde coating afgewerkt. Apples iPhone 5C is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, groen, roze en wit.

De nieuwe smartphone van Apple komt met cases van rubber die een softtouch-feel hebben. De cases kosten 29 dollar en hebben een geinig uiterlijk met bolletjes, waar de originele kleur van de iPhone 5C doorheen komt. Dit geeft de smartphone een apart en speels uiterlijk.

iphone5c-gallery6-2013

Hoeveel de iPhone 5C je gaat kosten

De iPhone 5C wordt los verkocht in de Apple Store en heeft een prijs van 599 euro (16 GB). De 32GB-versie kost 699 euro. De iPhone 5C heeft in de VS een prijs van 99 dollar (16GB) of 199 dollar (32GB) bij een tweejarig contract.

Nederlandse abonnementsprijzen zijn nog niet bekend. Een Nederlandse releasedatum is ook nog niet bekend. Zodra dit wel zo is, lees je het natuurlijk op iPhoned!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.