De beste 4 redenen om al dan niet een iPhone 5C met 8GB te kopen

Gijs Ettes
16 april 2014, 12:33
3 min leestijd
De beste 4 redenen om al dan niet een iPhone 5C met 8GB te kopen

Als verwacht heeft de iPhone 5C 8GB-variant ook zijn weg gevonden naar Nederland en België. De goedkoopste versie van de 5C verscheen medio vorige maand in het Verenigd Koninkrijk en is sinds gisteren ook bij ons verkrijgbaar. Ook in de Apple Store is het toestel nu te koop en wel voor een adviesprijs van 549 euro. Is de iPhone 5C daarmee de moeite waard? Lees gauw verder!

iPhone 5S 8GB kopen

1. Opslaggeheugen: is 8GB voldoende?
De iPhone 5C 8GB verschilt alleen op het gebied van opslaggeheugen met de 16GB- en 32GB-versies. Het toestel is eigenlijk alleen geschikt voor wie zijn iPhone licht gebruikt, om bijvoorbeeld te bellen, e-mailen, internetten. Wil je ook aan de slag met apps, dan heb je meer opslagruimte nodig. Het geheugen van iPhones is immers niet uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

Van de de 8GB waarover de iPhone beschikt, is circa 6GB beschikbaar voor de gebruiker. Het besturingssysteem en de standaard-apps nemen immers ook een gedeelte van de ruimte in beslag. Maar wat kun je nu precies met die ruimte? We hebben hieronder een aantal voorbeelden op een rijtje gezet, die je kunt meenemen in je overweging om voor deze versie te gaan. 6GB opslagruimte staat gelijk aan:

  • 7000 e-books
  • 3000 foto’s
  • 1600 liedjes met een lengte van 4 minuten
  • 200 populaire apps
  • 122 muziekvideo’s
  • 15 volwaardige iPhone-games

2. Prijs: bespaar 50 euro
Wil je de iPhone 5C 8GB kopen, dan betaal je los doorgaans de adviesprijs van 549 euro die bijvoorbeeld in de Apple Store wordt gerekend. De 8GB-variant is daarmee een paar tientjes goedkoper dan de 16GB-versie, maar het prijsverschil vinden wij eerlijk gezegd klein. Ben je een lichte gebruiker en ga je het liefste voor een kleurrijke iPhone, dan is deze versie prima. Wil je echter ook veel apps, liedjes en foto’s opslaan op je iPhone en maak je veel gebruik van internet, dan kun je beter de iPhone 5C 16GB kopen.

In combinatie met veel abonnementen krijg je de iPhone 5C 8GB gratis. Hieronder hebben we de beste deals van dit moment voor je uitgelicht. Je kunt het toestel los kopen voor 549 euro.

Apple iPhone 5C

Apple iPhone 5C prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 175,-

Los toestel
iPhone 5C case iPhoned iDeals

3. Kleuren en hardware: precies hetzelfde
De iPhone 5C is er voor wie van keuze houdt. Dit kleurrijke toestel van Apple is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, geel, roze en wit en heeft een stevige plastic behuizing. De behuizing voelt gladder aan dat het aluminium van de iPhone 5S of iPhone 4S, maar kan tegen een stoot en een kras. Verder is de iPhone 5C identiek aan de iPhone 5, met een snelle processor en een scherp en helder 4 inch-scherm.

Uiteraard heeft het toestel 4G-ondersteuning en de 8-megapixel-camera is iets verbeterd, waardoor deze nog scherpere plaatjes en video’s in hd schiet. Ook bij de iPhone 5C 8GB geldt dat je speciale hoesjes kunt aanschaffen om het toestel verder te personaliseren. Een vingerafdrukscanner zoals bij de iPhone 5S ontbreekt helaas.

iOS 7 iDevices

4. Software: de laatste versie van iOS
Net als de andere recente iPhones draait ook de iPhone 5C 8GB op iOS 7.1, de laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem. Wat dat betreft doe je dus geen concessies als je voor dit model gaat. iOS 7.1 ziet er gelikt uit, biedt een snelmenu voor het in- en uitschakelen van veelgebruikte functies en een multifunctioneel meldingenscherm wanneer je de notificatiebalk naar beneden trekt.

De camera-app heeft een fijne hdr-functie en de mogelijkheid om panorama’s te schieten. Via de instellingen stel je de iPhone verder volledig naar wens in (zie hiervoor ook ons overzicht met iPhone tips). Via de App Store heb je bovendien toegang tot honderdduizenden apps om de mogelijkheden van je iPhone verder uit te breiden. Wat wil je nog meer?

Het laatste iPhone 5C nieuws

Categorieën: Aanbiedingen, Devices
Device: iPhone 5C

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen