iPhone 5 zorgt voor koersrecord aandeel Apple
Redactie

De nieuwe iPhone van Apple is afgelopen woensdag gepresenteerd, maar de koers van het aandeel Apple steeg pas vrijdag naar een record. In de middaghandel steeg het aandeel namelijk tot net boven de 696 dollar.

Hoogste koers

De euforie van de iPhone 5 liet even op zich wachten, maar vrijdag werd in de middag de hoogste koers ooit bereikt. Op de Nasdaq eindigde het aandeel Apple niet op de hoogste koers, maar zakte weer terug naar een koers van 693 dollar. Dat komt neer op een stijging van 1,6 procent ten opzichte van de eindkoers van donderdag. De financiële analisten hebben in elk geval hoge verwachtingen van de nieuwste smartphone van Apple, die in de Verenigde Staten met ingang van 21 september in de winkels ligt. Op die dag kun je in Nederland alvast de iPhone 5 bestellen, want dan begint de voorverkoop. Daarna begint de officiële verkoop op 28 september.

 

Goed voor de economie

Een oud-bestuurder van de Federal Reserve, Kevin Warsh, liet aan de CBNC weten dat de nieuwe iPhone wellicht meer kan betekenen voor de economie dan het eerder aangekondigde steunplan van de centrale bank. Er zijn analisten die voorspellen dat de Apple in de eerste verkoopweek dubbel zo veel iPhones zal verkopen in vergelijking met de lancering van de iPhone 4 twee jaar geleden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.