iPhone 5 wordt onderdeel van rechtszaak Samsung tegen Apple
Redactie

De iPhone 5 verschijnt vandaag in de Verenigde Staten en nog een aantal landen, zoals Frankrijk en Duitsland. De nieuwe iPhone ligt nog niet op de toonbank of het toestel wordt al onderdeel van de rechtszaak van Samsung tegen Apple.

Patentstrijd

Samsung is voornemens om de iPhone 5 van Apple toe te voegen aan de al lopende rechtszaken over patenten. Samsung en Apple zijn in meerdere landen verzeild geraakt in een juridisch gevecht met betrekking tot patenten. Samsung verwacht in elk geval op basis van de nu beschikbare informatie, dat de iPhone 5 net als andere smartphones van Apple inbreuk maakt op de patenten waar al een rechtszaak over loopt. Een maand geleden wist Apple nog een rechtszaak tegen Samsung te winnen en werd er een schadevergoeding opgelegd van meer dan een miljard dollar. Overigens is Samsung hier wel tegen in beroep gegaan.

Lange adem

Beide partijen moeten in elk geval wel een lange adem hebben, want de lopende rechtszaak in Californië, waar de iPhone 5 wellicht ook onderdeel van gaat uit maken, wordt pas later in behandeld. Het duurt nog tot maart 2014 voordat de zaak wordt behandeld. Dat de iPhone 5 wordt toegevoegd aan de rechtszaak is gebleken uit de door Samsung ingediende documenten bij de rechtbank. Foss Patents beschikt over de tekst van het betreffende document.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.