iPhone 5 wordt dunner dankzij batterij
Redactie

De laatste ontwikkelingen op het gebied van de iPhone 5 kent weer een nieuw gerucht. Apple heeft verschillende patenten aangevraagd, waaronder een patent waardoor de batterij op een andere manier verdeelt zou worden in een toestel.

Batterij

De laatst gelanceerde iPhone, de iPhone 4S, is een ultradunne iPhone. Één van de dunste smartphones van dit moment. Apple zou Apple niet zijn als ze niet iedere keer nóg verder zouden gaan. Apple heeft volgens Patently Apple een patent aangevraagd waardoor de batterij anders in het toestel gaat zitten.

Concreter gezegd wil Apple de batterij zo gelijkmatig mogelijk verdelen in het toestel, dat de nieuwe iPhone zo dun mogelijk kan zijn. Het patent zou vooral gericht zijn op het ontwerp, nu zijn alle batterijen recht en daar moet verandering in komen.

De batterij moet zich beter kunnen aanpassen aan de rest van de hardware qua ontwerp.

Patent

Er komen dit jaar weer nieuwe Apple producten aan, hierdoor dus reden voor Apple om op een aantal zaken die ze wil doorvoeren een patent aan te vragen.

Eerder deze week gebeurde dat met een patent over dat het mogelijk moest worden om via de spraaksoftware Siri online te winkelen. Ook werd er begin deze maand een patent aangevraagd op iTV, Apple wil de manier waarop gebruikers programma’s kunnen terugkijken patenteren.

Samengevat blijkt dat Apple het doel heeft om de aankomende iPhone een andere en dunnere vorm te geven, zonder dat batterijduur hier de dupe van wordt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.