iPhone 5 veroorzaakt uitstelgedrag
Redactie

De iPhone 5 wordt volgens de laatste geruchten in september al verwacht, dit veroorzaakt een hoop uitstelgedrag bij mensen die nu een iPhone willen aanschaffen. Apple’s laatste kwartaalcijfers zijn dan ook lichtelijk teleurstellend, volgens Tim Cook is dit te wijden aan de komst van de iPhone 5.

Het afgelopen kwartaal zijn er 26 miljoen iPhones verscheept, het kwartaal daarvoor waren dat er nog ruim 35 miljoen. De aanzienlijke daling heeft een duidelijke oorzaak; de komst van de volgende generatie iPhone.

iPhone 5 niet de enige oorzaak

Het is de eerste daling voor Apple sinds tijden, weliswaar een forse daling maar wel een daling met een aantoonbare oorzaak. Helaas is Apple’s toekomstige iPhone niet de enige oorzaak voor de daling, de teleurstellende cijfers hebben ook te maken met de verslechterde marktsituatie in Europa.

Analisten laten weten dat ook de toenemende populariteit van Google’s systeem Android te maken heeft met de dalende kwartaalcijfers.

Uiteraard wordt het niet uitgesloten dat Apple na de lancering van de iPhone 5 het verlies weer dubbel en dwars wegwerkt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.