iPhone 5 verbruikt meeste data
Redactie

Uit onderzoek van Arieso blijkt dat iPhone 5-gebruikers gemiddeld het meeste aan data verbruiken. De nieuwste iPhone verbruikt veel meer internet dan de vorige versies van Apple’s telefoon. Het onderzoek is gehouden onder één miljoen Europese gebruikers.

afbeelding

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat een iPhone 5-gebruiker gemiddeld 4x meer aan data opvraagt dan iemand met een iPhone 3G. Consumenten in het bezit van een iPhone 4S verbruiken 50% minder dan de gemiddelde iPhone 5-gebruiker. Vorig jaar waren de iPhone 4S-bezitters het duurste qua data. Deze aantallen zijn aanzienlijk.

Samsung Galaxy SIII-gebruikers verbruiken minder data, maar staan wel aan kop als het om uploaden van hun media gaat. Tablet-gebruikers verbruiken ondertussen wel minder data dan de smartphone-gebruiker.

 “Bij grotere technische mogelijkheden groeit de dataconsumptie van consumenten alleen maar. Vanuit die ervaring gaan we er nu vanuit dat LTE alleen het dataprobleem niet zal oplossen, maar het juist zal verergeren.” aldus Arieso’s CTO, Dr. Michael Flanagan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.