iPhone 5 troeft Galaxy S3 af op dataverkeer
Redactie

De iPhone 5 is nog maar net drie weken geleden in de verkoop gekomen en nu is de smartphone van Apple al winnaar op het gebied van dataverkeer. De iPhone 5 verslaat op data verkeer namelijk de Samsung Galaxy S3.

Onderzoek naar dataverkeer

Het advertentienetwerk Chitika heeft een onderzoek uitgevoerd tussen de toestellen van Apple en Samsung. Naar aanleiding van een vergelijking tussen de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S3 bleek dat meer dan de helft van de mobiele advertenties vanaf het nieuwste toestel van Apple werd bekeken. In een percentage uitgedrukt ligt dat op 56 procent voor de iPhone 5 en op 44 procent voor het paradepaardje van Samsung. Het toestel van Samsung is overigens al vanaf de maand mei in de verkoop gegaan.

Groei in dataverkeer

De grote groei in het dataverkeer vanaf de iPhone 5 is volgens het advertentienetwerk het gevolg van de recordverkopen van de nieuwste smartphone van Apple. De recordverkopen zorgen in combinatie met de nieuwe internetsnelheid 4G dus voor de toename van de groei in het dataverkeer op de iPhone 5. Het snelle 4G mobiel datanetwerk is overigens in Nederland nog niet beschikbaar, maar meerdere providers hebben al wel aangekondigd dat er een uitrol komt van het 4G netwerk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.