iPhone 5 toch een 4 inch scherm?
Redactie

Er gaan geruchten over het net dat Apple met een apparaat bezig is wat een 4”scherm zal hebben wat geleverd zal worden door Hitachi en Sony.

De Japanse site Macotakara heeft op hun website een bericht geplaatst waarin ze aangeven dat het geen zekerheid is, maar de kans groot is dat het scherm voor de iPhone 5 bedoeld is. De levertijd van dit scherm zal halverwege 2012 zijn, hetzelfde wordt ook van de iPhone 5 verwacht.

iPhone 5 'mockup'

Nieuwe LCD technologie?

Dezelfde Japanse website geeft ook aan dat Apple een nieuw soort LCD technologie aan het onderzoeken is. Dit is in een dusdanig vroeg stadium dat verwacht wordt dat er pas bij de iPad 4 gebruik gemaakt zal worden van deze technologie. Deze nieuwe schermen zullen waarschijnlijk door een fabrikant in Taiwan geproduceerd worden.

Tijd zal het leren

Er zijn ook berichten over het net gegaan dat Steve Jobs de release van de iPhone 5 tegen heeft gehouden omdat hij het scherm te groot vond. Deelt de vervanger, Tim Cook, de mening van Jobs niet, en geeft hij de iPhone 5 een groter scherm? We zullen zien.

Bron

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jan

  Ik hoop dat ze de iPhone 5 een groter scherm geven. Om me heen hebben allerlei mensen toestellen als de Galaxy S2 en ik moet zeggen dat een groter scherm voor veel dingen toch wel erg handig is.

  Het eerder gehoorde argument over dat je nu met je duim het gehele scherm kan bedienen en het scherm dus niet groter moet zijn gaat in de meeste gevallen niet op. De meeste mensen zijn toch met twee handen met hun smartphone bezig.

  Wel wordt het lastiger voor app-developers, omdat ze dan met nog een formaat rekening moeten houden.

 • Jan,

  Grotere schermen kunnen inderdaad fijn zijn. Ik heb toevallig onlangs de Samsung Galaxy Note in mijn handen gehad. Dit is weer de andere extreem met een scherm van 5,3inch. Erg fijn met mail en internet e.d., maar wanneer je aan het bellen bent is het net of je een tablet tegen je oor houdt.

  4inch lijkt me nog een prima maar, groot genoeg om alles beter te kunnen zien en klein genoeg om het nog een telefoon te kunnen noemen.

  En een groter scherm hoeft niet altijd een hogere resolutie te zijn. De Galaxy S2 (4,27inch) heeft een resolutie van 800×480, en de iPhone 4S (3,5inch) een resolutie van 960×640. Apple kennende zullen ze vast een grotere resolutie pakken mochten ze een groter scherm gebruiken, maar zullen waarschijnlijk software schrijven wat de bestaande apps kan vergroten naar FullScreen. Een beetje vergelijkbaar met iPhone spellen op de iPad spelen.

  Allemaal speculatie, ik ben wel erg benieuwd wat Apple gaat doen!

 • That’s me

  Ik denk dat de iPhone 5 geen groter scherm krijgt omdat Apple een eigenzinnig bedrijf is. En dat heeft ook wel z’n charme vindt ik. Apple kennende komen ze weer met iets wat niemand verwacht, al wordt dat wel steeds lastiger…