iPhone 5 reparatieprogramma gaat door tot januari 2016

Rutger Otto
6 maart 2015, 9:04
2 min leestijd
iPhone 5 reparatieprogramma gaat door tot januari 2016

Apple startte vorig jaar een iPhone 5 reparatieprogramma voor defecte accu’s. Dat programma wordt nu verlengd tot 2016.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5 reparatieprogramma

In augustus van 2014 startte Apple met een gratis vervangingsprogramma voor de iPhone 5 batterij. Een klein deel van de iPhone 5-toestellen kampt namelijk met een probleem in de accu. Mensen die er last van hebben merken ineens dat de telefoon veel sneller leeg gaat en vaker opgeladen moet worden.

Het gaat hierbij volgens Apple om iPhone 5-apparaten die tussen september 2012 en januari 2013 zijn verkocht en ‘deel uitmaken van een beperkte reeks serienummers’. Op een speciale pagina van Apple kun je checken of je in aanmerking komt voor een nieuwe accu. Heb je last van een iPhone 5 die snel leeg is, dan voer je op de pagina het serienummer in en check je of die binnen de reeks past.

iPhone 5

Programma verlengd

Blijkt dat zo te zijn, dan kun je de accu, mits kapot, laten vervangen. Voorafgaand aan het onderhoud onderzoekt Apple of de accu inderdaad in aanmerking komt voor reparatie en of hij echt stuk is. Is dat zo, dan wordt deze gratis vervangen. Het gemakkelijkst is om contact op te nemen met de technische support van Apple of even een afspraak te maken bij de Apple Store.

Het serienummer vind je onder Instellingen → Algemeen → Info. Veeg omlaag tot je het serienummer tegenkomt. Aanvankelijk zou het reparatieprogramma van 29 augustus 2014 tot 1 maart 2015 lopen, maar dat is nu verlengd tot 16 januari 2016. Mocht je nu wel binnen de seriereeks vallen, maar merkt je pas over een maand hinder, dan kun je dus alsnog bij Apple aankloppen voor een nieuwe accu. Daarvoor gelden wel enkele voorwaarden. Zo mag het toestel niet eerder door een andere partij dan Apple gerepareerd zijn en moeten eerst andere eventuele beschadigingen (zoals een kapot scherm) gerepareerd worden door Apple. Daarvoor moet dan wel bijbetaald worden.

Lees meer over de iPhone 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu