iPhone 5 productie langzaam door complexiteit

Op dit moment heeft de iPhone 5 een gemiddelde levertijd van drie tot vier weken. Het ziet er niet naar uit dat de levertijd binnenkort wordt verminderd. De iPhone 5 van Apple blijkt volgens Foxconn door de complexiteit van het productieproces lastig te produceren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Assembleren

Een woordvoerder van Foxconn heeft aan de Wall Street Journal laten weten dat de iPhone 5 het moeilijkste toestel is dat het productiebedrijf ooit heeft geassembleerd. Het ontwerp is namelijk bijzonder complex doordat de nieuwste smartphone van Apple zo dun en licht is. Doordat het lastig is om de toestellen te assembleren, loopt de productie vertraging op. Dat heeft natuurlijk weer gevolgen voor de levertijd van de nieuwe toestellen. Het kost tijd om de productie te verfijnen en aan de kwaliteitseisen te voldoen laat de woordvoerder nog weten. Oefening baart kunst en daardoor zal de productiviteit van dag tot dag verbeteren.

Krasgevoelige coating

Een ander probleem is dat de coating van de iPhone 5 nogal krasgevoelig lijkt te zijn. Zo is gebleken dat van een aantal uitgeleverde toestellen de behuizing al bekrast leek te zijn, wat vermoedelijk dus in de fabriek is ontstaan. Er zijn inmiddels maatregelen genomen in de vorm van een kwaliteitscontrole om de metalen buitenzijde minder krasgevoelig te maken.

Als de productiviteit nu elke dag een beetje toeneemt, dan zou de gemiddelde levertijd langzamerhand moeten dalen. Er is alleen geen zicht op wanneer dat dan zou zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.