Apple gaat kapotte iPhone 5 powerknop gratis repareren
Gijs Ettes

Apple heeft een internationaal vervangingsprogramma aangekondigd voor het kosteloos vervangen van de powerknop van de iPhone 5. Bij een klein percentage van de iPhone 5-gebruikers gaat de knop bovenaan het toestel na verloop van tijd kapot.

iPhone 5 powerknopHet bedrijf geeft toe dat bij een klein gedeelte van de iPhones de powerknop ondeugdelijk is; deze kan op een gegeven moment niet meer goed of helemaal niet meer werken. De iPhone 5-modellen die tot maart 2013 zijn geproduceerd, hebben mogelijk last van het probleem. Zorgt de knop inderdaad voor problemen, dan vervangt Apple hem gratis.

Via de website van Apple kun je je serienummer invoeren om te kijken of je in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma. Gebruikers die geen problemen ondervinden met hun iPhone 5 of een serienummer hebben dat niet in aanmerking komt, hoeven geen actie te ondernemen.

Vanaf 2 mei aanstaande kan gebruik worden gemaakt van het vervangingsproces. Het vervangen van de iPhone 5 powerknop neemt ongeveer vier tot zes dagen in beslag vanaf het moment dat het toestel is aangekomen in het reparatiecentrum. Je kunt de iPhone 5 gratis hier naartoe zenden, of kiezen om de smartphone af te geven bij een deelnemende provider, een Appe Store of erkende Apple-serviceprovider. Wil je in de tussentijd een vervangend toestel, dan kun je overigens alleen terecht bij de Apple Store of Apple-serviceprovider.

Het laatste iPhone 5 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.