Apple verlengt reparatieprogramma voor defecte iPhone 5 powerknop

Nadat Apple vorige week het reparatieprogramma voor defecte iPhone 5-accu’s verlengde, doet het bedrijf deze week hetzelfde voor problemen met de aan/uit-knop van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 5 powerknop reparatie

iPhone heeft recent de pagina geüpdatet voor het ‘vervangingsprogramma voor de sluimerknop van de iPhone 5‘. Het programma zou eigenlijk in maart van dit jaar verlopen, maar blijft een jaar langer actief. Da’s goed nieuws voor mensen met een bepaalde iPhone 5 en een kapotte powerknop.

Vorig jaar introduceerde Apple het programma, dat ervoor zorgt dat een klein deel van de iPhone 5-gebruikers in aanmerking komt voor een nieuwe powerknop als die kapot is. Het bedrijf gaf toen te kennen dat een klein deel van de modellen die voor maart 2013 zijn gemaakt last hebben van problemen. De powerknop zou in enkele gevallen niet goed of helemaal niet meer werken. Is dat probleem bij zo’n toestel aanwezig, dan vervangt Apple de knop gratis.

iPhone 5

Programma verlengd

Dat programma blijft nu tot 2016 van kracht. Apple heeft een speciale pagina in het leven geroepen op zijn website, waar je het serienummer van je iPhone 5 kunt invoeren. Heb je een kapotte powerknop en valt je toestel binnen de iPhone 5-modellen waarvan Apple de problemen erkent, dan kun je de knop kosteloos laten herstellen.

Het serienummer vind je onder Het serienummer vind je onder Instellingen → Algemeen → Info. Veeg omlaag tot je het nummer tegenkomt. Vul ‘m in op de vervangingspagina en je ziet meteen of je in aanmerking komt.

Mogelijkheden voor reparatie

Op de pagina staat ook de procedure voor vervanging uitgelegd. Dat kan namelijk op twee manieren. Je kan de iPhone naar de Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider sturen, of je stuurt ‘m via de post. Vervangen neemt vervolgens vier tot zes dagen in beslag, daarna wordt hij teruggestuurd. Voordat de reparatie aanvangt, wordt nog wel bekeken of het toestel echt in aanmerking komt. Problemen anders dan de powerknop die het vervangen van de knop verhinderen, moeten eerst opgelost worden, dat kan er soms voor zorgen dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Lees meer over de iPhone 5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.