iPhone 5 nu al bijna nergens meer verkrijgbaar

Het lijkt erop dat Apple de vraag naar de iPhone 5 in Nederland heeft onderschat. Bij de online Apple Store, de Apple Store in Amsterdam, de APR’s en de telecomproviders is de voorraad nagenoeg nihil.

De verkoop van de iPhone 5 in de online Apple Store zou naar verwachting vanochtend om 9:00 uur starten. Apple heeft er opmerkelijk genoeg voor gekozen om dit niet in de ochtend, maar om 2:00 ‘s nachts te doen. Toen de meeste mensen om 8:30 achter hun computer kropen stond de levertijd al op 3-4 weken.

Ook de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam was gauw door zijn voorraad heen. De rij was vele malen langer dan verwacht , nrc wist te melden dat er 1500 iPhone 5-kopers op af kwamen. Voor in de rij waren de mensen al bang dat ze geen iPhone meer zouden krijgen vandaag en de beveiliging lieten mensen achter in de rij weten dat ze beter naar huis konden gaan. De 32GB en 64GB waren snel uitverkocht, de zwarte 16GB daarna en uiteindelijk waren er alleen nog maar een aantal witte 16 gigabyte iPhone 5 over.

De APR’s adverteerden met teksten waarin ze aankondigden vanaf vandaag de iPhone 5 te gaan verkopen, maar de meeste Apple Premium Resellers hebben vandaag geen enkele iPhone 5 binnen gekregen.

De telecomproviders hebben allemaal pre-orders laten plaatsen. Op die manier konden vandaag iPhone’s afgeleverd worden middels het wie-het-eerste-komt-wie-het-eerst-maalt-principe. Bij de meeste providers was het zo dat ze snel door de voorraad heen waren en dat de levertijd nu op zo’n 3-4 weken staat.

Een iPhone 5 op dit moment bemachtigen lijkt een moeilijke zaak te gaan worden, maar er zijn wel wat mogelijkheden. Zo zou je op Marktplaats kunnen gaan kijken. Feit blijft wel dat je dan een forse meerprijs betaalt. Als tweede optie zou je bij onze Oosterburen naar de Media Markt of de Apple Store in Oberhausen of Keulen kunnen gaan.

Inmiddels is de iPhone 5 goed leverbaar. Ben je opzoek naar de iPhone 5 en wil je van de beste iPhone 5 aanbiedingen profiteren. Bekijk dan de iPhone 5 kopen-pagina voor de beste deals.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.