iPhone 5 nieuws (update)
Redactie

De geruchten rondom de nieuwe iPhone nemen steeds serieuzere vormen aan. Volgens de laatste speculaties komt de nieuwe iPhone rondom augustus – september van dit jaar op de markt.

In dit bericht houden we op de hoogte van de laatste serieuze ontwikkelingen aangevuld met onze eigen verwachtingen rondom de nieuw iPhone:

Levenscyclus iPhone:  in augustus of september nieuwe iPhone op de markt

Uit de levenscyclus van de reeds uitgebrachte iPhone toestellen valt af te leiden dat Apple elk jaar een nieuwe uitvoering van de iPhone uitbrengt. Daarnaast is Apple momenteel  op zoek naar extra personeel (Apple iPhone Sales Specialists) voor de periode van half augustus tot en met eind oktober van dit jaar.

De verwachting is dan ook dat Apple na de zomer een vernieuwde versie van de iPhone 4 op de markt brengt. Waarschijnlijk gaat deze de ‘iPhone 4S’ (als het een tussenmodel wordt) of ‘iPhone 5’ heten (als het een geheel nieuw model wordt).

Dunner en lichtere iPhone met homebutton

De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk dunner en lichter zijn dan de huidige iPhone 4. Het uitbrengen van dunnere en lichtere smartphone’s is een trend die waarneembaar is bij alle fabrikanten – ook Apple zal dit nastreven. De home button onderaan de iPhone is een van de (usability) successen van de iPhone – Apple zal deze naar verwachting zeker aanhouden.

Camera met een hogere resolutie, waarschijnlijk 8 megapixel

Een resolutie van 8 megapixels lijkt de nieuwe standaard te zijn onder de laatste generatie smartphone’s.

Tevens zal de nieuwe iPhone 4S of iPhone 5 de mogelijkheid krijgen om op Full HD kwaliteit te kunnen filmen, dit betekend dat het toestel 1080p-video’s kan maken.

Snellere processor, waarschijnlijk dual-core A5 uit de iPad 2

De dual core A5 processor die momenteel in de iPad 2 zit wordt naar alle waarschijnlijkheid ook de processor van de iPhone 4S of iPhone 5. Deze processor heeft inmiddels z’n sporen verdient en laat geweldige prestaties zien in combinatie met een laag verbruik.

Een groter ‘edge-to-edge’ scherm

Met een nieuwe ‘edge-to-edge’ scherm zal de nieuwe iPhone een groter beeldoppervlak krijgen. De huidige 3,5 inch kunnen dan verder opgerekt worden naar een oppervlakte van 4 inch.

De randen rondom het scherm worden geminimaliseerd zodat het display van de iPhone 4S of iPhone 5 meer ruimte heeft.


Near-field Communications (NFC) mogelijkheden

Volgens de laatste geruchten heeft de iPhone 5 een zogenaamde NFC-chip. Deze ‘Near Field Communication’-chip maakt het mogelijk om de iPhone draadloos met andere apparaten te laten communiceren.

In Diergaarde Blijdorp kan je bijvoorbeeld al informatie over dieren opvragen door je telefoon bij speciale paaltjes te houden.

Waarschijnlijk geen 4G network ondersteuning

Momenteel zijn 4G netwerken nog geen gemeengoed. Het kenmerkt Apple om pas technologieën te implementeren wanneer deze grondig zijn doorontwikkeld.

De 4G technologie, ofwel LTE (‘Long Term Evolution’) technologie staat nog in de kinderschoenen en wordt nog niet gedragen door veel operators. Tevens zijn de LTE chips nog groot van formaat en erg kostbaar.

De nieuwe iPhone 4S of iPhone 5 zou hierdoor niet dunner/kleiner kunnen worden en de kostprijs zou te hoog worden om deze te kunnen positioneren op het prijsniveau van de iPhone 4. Waarschijnlijk dus geen 4G mogelijkheden in de nieuwe iPhone.

Meer iPhone 5 nieuws?

Op deze pagina houden we op de hoogte van het laatste iPhone nieuws. Heb jij interessante toevoegingen of geruchten? Deel ze met ons in de comments!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Verdissima

  Oooohooo je zou maar een net een nieuwe iPhone 4 hebben gehaald hè. Das balen, beter dat ik nog ff heb gewacht met m’n 3GS & abonnement. Vette shit kan niet wachten.

 • Norman

  je zal maar net een iphone 4 gehaald hebben geeft toch niet, tegen de tijd dat deze weer veroudert is dan is er weer een iphone 6, en ik heb net een iphone 4 (2 zelfs) en ik heb helemaal geen problemen met ontvangst of met 3G gewoon een toptoestel.

 • joop

  maakt niet uit heb me iphone 4 nu half jaar en ik koop de iphone 5 er gewoon weer bij :P:P

 • Jo Alfro

  ik kan echt nieeeeeeeeet wuuuuuachten

 • Lian

  Ik kan gewoon niet kiezen!
  Blackberry, Iphone 4 of 5 ?
  heellp!

 • Ahmet

  degene die dit gepubliceerd heeft is echt dom en heeft duidelijk geen research gedaan.. de foto’s van de zogenaamde iphone 5 is eigenlijk de cmda iphone van verizon.. google het maar.. schandalig dit

 • Dit bericht is in januari gepubliceerd, dat staat onder de titel. Toen was nog minder bekend qua iPhone nieuws dan nu.

 • john

  dat is gewoon de metalen band van een iphone 4 van VERIZON …
  let op mij woorden, denk je nou echt dat ze die researchkosten eruit hebben van de iphone 4? blijf maar lekker wachten want een geheel nieuwe versie komt pas in 2012 uit.

  Wat mist de iPhone 4 nu om een nieuw model te rechtvaardigen… er is gewoon te weinig nieuws om in een smartphone te bouwen wat onderscheidend is van de concurrentie, dat zal in 2012 wel een reden kunnen zijn als er weer nieuwere technieken uitkomen die gemeengoed zullen zijn zoals LTE, NFC etc.

 • Anne

  In de nieuwste reclame van Vodafone (actie; 12 maanden 50% korting op je abo.), waarin een man en een vrouw rondlopen met een smartphone, wanneer de man een mobiel pakt, is dat niet misschien de Iphone 5? Er was een gerucht dat de knop (de enige knop in het midden) breder zou zijn en neit rond, nou dat is dus zo bij die smartphone, verder is het een zwart beeldscherm. Merknaam is niet te zien, net als bij alle andere Iphone’s. Ik dacht dat dit al was opgevallen bij de website’s waar ze de Iphone 5 bespreken, maar kennelijk niet. Dus ik vraag ,e af of hij ’t nou wel of neit is..

 • Pingback: iPhone 5: introductie eind augustus - iPhone 4 - iPhoned.nl iPhoned.nl()

 • Pingback: iPhone 5 lijkt mogelijk op iPhone 4()

 • Pingback: Test – Eerste iPhone 5-foto met 8 megapixel-camera te vinden()