iPhone 5 met een vier inch scherm en uitschuifbaar toetsenbord?
Redactie

Vanaf nu tot en met juni/juli zal het weer een gekkenhuis zijn met betrekking tot de geruchtenmachine over de iPhone 5 en de iPhone nano. Verschillende websites weten nu te melden dat er een iPhone 5 komt met een vier inch scherm en ook zou Apple bezig zijn met het testen van een prototype iPhone met een uitschuifbaar toetsenbord. De website Business Insider heeft er zelf ook zo zijn ideeën over. Volgens hun komt er deze zomer een iPhone 5 met een groter scherm en die krachter is, en een pro-versie van de iPhone 4 die hem kleiner maakt; de beruchte iPhone nano dus.

Een vier inch scherm is eigenlijk een zeer krachtig gerucht. De iPhone 4 heeft een scherm van 3,5″ en veel van de smartphone’s die op Google’s Android draaien hebben een om en nabij vier inch scherm. Het gros van de concurrentie dat binnenkort uitkomt heeft een scherm van 3,8″ of groter.

Uitschuifbaar toetsenbord

De Taiwanese website Apple.pro schrijft dat Apple op het moment bezig is met het testen van drie iPhone prototypes. Het meldt dat één daarvan lijkt op de iPhone 4, maar betere specificaties heeft: de iPhone nano. Opmerkelijk is dat de meeste, andere geruchten zijn dat de iPhone nano lagere specificiatie heeft en dit gerucht spreekt dat totaal tegen. Het andere prototype is een nieuwe toestel met een uitschuifbaar toetsenbord. Dit al waarschijnlijk niet gerealiseerd worden, aangezien het iPhone-toetsenbord prima is en Apple al haar producten voortborduurt op multi-touch en niet op fysieke knoppen. Als het wel komt zal het logischerwijs touch-based zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.