iPhone 5 leidt in VS tot stijging cijfers detailhandelsverkopen
Redactie

Het Amerikaans ministerie voor Handel heeft gisteren de cijfers bekendgemaakt over de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten. Daaruit blijkt dat de lancering van de iPhone 5 op 21 september jl. in de VS een positieve impact heeft gehad.

Elektronicaverkopen gestegen

Met de komst van de iPhone 5 zijn de elektronicaverkopen met 4,5 procent gestegen in de maand september. De stijging van de cijfers in de retailverkoop bleken hoger uit te vallen dan verwacht. Eerder voorspelde Michael Feroli als econoom bij JP Morgan al dat de nieuwe iPhone van Apple een grote invloed zou hebben op de verkoopcijfers in de Verenigde Staten. Volgens deze econoom zou het bruto binnenlands product zelfs met 0,33 procentpunt verhoogd worden door de lancering van de populaire smartphone.

Eerdere jaren

Ook in eerdere jaren heeft de lancering van nieuwe iPhones geleid tot een stijging van de retailcijfers in de Verenigde Staten. Zo werd in 2009 bij de verkoop van de iPhone 3GS een stijging verwacht van 0,5 procent, maar kwam dat percentage uiteindelijk zelfs uit op 1,22 procent. Met de lancering van de iPhone 4 werd in eerste instantie een achteruitgang voorspeld van 0,3 procent. De cijfers wezen echter uit dat er sprake was van een stijging van 0,3 procent in de periode dat de iPhone 4 voor het eerst werd uitgebracht. Met de komst van het model 4S werd er bovendien ook een hogere groei genoteerd dan verwacht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.