iPhone 5 krijgt nano-sim
Redactie

Helaas zal het waarschijnlijk niet mogelijk worden om je huidige simkaart in de nieuwe iPhone 5 te kunnen plaatsen zonder deze eerst bij te knippen of in nano-formaat aan te vragen. Europese providers kopen massaal de iPhone 5 nanosim in.

Precies de providers die samenwerken met Apple hebben in grote hoeveelheden de nieuwe simkaartjes aangevraagd bij chip-fabrikanten. Door deze actie van de providers wordt er opnieuw bevestigd dat we in de komende twee maanden, augustus of september, de iPhone 5-lancering kunnen verwachten.

Apple wint strijd

De strijd over welk formaat simkaart de nieuwe standaard zou worden heeft Apple gewonnen. BlackBerry-maker Research in Motion en Nokia waren er beide erg op tegen dat de nano-simkaart de nieuwe standaard zou worden.

Echter heeft Apple haar zin weten door te drukken, door de relatief late beslissing is het mogelijk dat providers, evenals het tekort micro-simkaarten na de lancering van de iPhone 4, te weinig nano-sims kunnen binnenhalen voor de vraag die er zal komen.

Kleiner en compacter

De nieuwe nano-sim wordt nog kleiner dan de micro-sim die nu in de iPhone 4 gaat. Er wordt maar liefst 40% aan ruimte bespaart in verhouding met de micro-simkaart.

Telefoon-fabrikanten krijgen hier door de mogelijkheid om toestellen kleiner en dunner te maken, tevens werkt de nano-sim ook met een nieuwe technologie waardoor er meer gegevens op het kaartje kwijt kunnen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.