iPhone 5 krijgt mogelijk dunner in-cell scherm
Redactie

De fabrikant Wintek ziet de verkopen van hun touchscreens aan Apple flink dalen, de verkoop van de beeldschermen is ongekend laag bij Wintek. De oorzaak hoef je echter niet te zoeken in een daling van de consumentenvraag naar Apple producten zoals de iPhone en iPad, volgens analyst Brian White van Topeka Capital Markets gaat Apple een nieuwe technologie in de beeldschermen gebruiken en heeft haar productie elders voorgezet.

In-cell

Er gingen al eerder geruchten rond dat in de iPhone 5 een in-cell display aanwezig zou zijn. De huidige iPhone heeft een beeldscherm dat bestaat uit drie lagen; het beeldscherm zelf, een aanraakgevoelig laagje en daar boven op Gorilla glas. Een in-cell scherm heeft een laagje minder, doordat de aanraaksensoren in het beeldscherm gedeelte zelf zitten. Doordat het opgebouwd is met een laagje minder, scheelt het zo’n 0,5 mm in de dikte van de iPhone.
in cell
Het is wel te verwachten dat de iPhone 5 dunner wordt, er gaan ook geruchten rond dat de achterkant van de nieuwe iPhone van metaal wordt gemaakt in plaats van het glas.

Via: MacRumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.