Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 5 kopen: 4 redenen om er nog gauw een te scoren

Roel van Hout
2 januari 2014, 19:01
2 min leestijd
iPhone 5 kopen: 4 redenen om er nog gauw een te scoren

Met het verschijnen van de iPhone 5C is de iPhone 5 door Apple uit de productie genomen. Er zijn er echter nog genoeg te koop: daarom hierbij 5 redenen waarom een iPhone 5 kopen alsnog een goed idee is!

Lees verder na de advertentie.

Het is bijzonder dat Apple al na één jaar het topmodel vervangt – normaliter wordt dat namelijk het goedkopere alternatief voor het duurdere vlaggenschip – dit jaar de iPhone 5S. De iPhone 5C verving echter de iPhone 5. Deze is echter – zoals ook uit onze iPhone 5 review bleek – intern vrijwel hetzelfde als de iPhone 5. Daarom hierbij 5 redenen om ‘m nog gauw aan te schaffen!

→ Check ons overzicht voor het beste iPhone 5 abonnement!

iPhone 5 kopeniPhone 5 kopen: vier redenen

1. Net zo snel als de iPhone 5C
Zoals we hierboven aanstippen, kent de iPhone 5 vrijwel dezelfde binnenkant als de iPhone 5C. Dat betekent niet alleen dezelfde camera, maar ook dat het toestel net zo snel is als de iPhone 5C. De iPhone 5S is krachtiger en sneller, maar Apple loopt met dat toestel voor de meute uit. De iPhone 5 is daarom prima geschikt voor wat we momenteel qua snelheid van smartphones verwachten.

2. Een eleganter uiterlijk dan z’n vervanger
De iPhone 5C wordt door velen gezien als een telefoon voor vrouwen. Apple bestempelt ‘m zelf als een toestel voor mensen die ‘het bont willen maken’. Wat ons betreft hoeft niemand zich met een iPhone 5C te schamen, maar dat neemt niet weg dat er ook nog zoiets is als smaak. Als je niet zo van de felle kleuren bent, is de iPhone 5 daarom een prima alternatief.

3. Gewoon 4G-ondersteuning
De grootschalige introductie van 4G viel in Nederland toevallig samen met het verschijnen van de nieuwe iPhones, maar dat wil niet zeggen dat oudere modellen er niet mee kunnen werken. De iPhone 5 werkt simpelweg op andere 4G-frequenties dan de iPhone 5C en iPhone 5S, waardoor KPN – dat niet op die bewuste frequenties uitzendt – op de iPhone 5 geen 4G aanbiedt. T-Mobile en Vodafone, de andere grote aanbieders, wel gewoon. Let dus wel even op waar je je iPhone 5 koopt.

4. Goedkoper of zelfs gratis bij een abonnement
Laten we er niet omheen draaien: de iPhone 5S is gewoon een heel prijzig toestel, en de iPhone 5C is niet schokkend veel goedkoper. Goed, bij sommige abonnementen krijg je het toestel zonder bijbetalen mee, maar dan zijn je maandlasten weer heel hoog. Een iPhone 5 heb je al gratis vanaf 38 euro per maand.

  • iPhone 5 gratis in combinatie met een Tele2 abonnement (300 min/1500MB) voor €38 per maand (Bestel nu)
  • iPhone 5 gratis in combinatie met een Vodafone abonnement (400 min/1000MB) voor €50 per maand (Bestel nu)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu