iPhone 5 komt eraan volgens Zuid-Koreaanse media
Redactie

Volgens de Zuid-Koreaanse media komt de iPhone 5 er binnenkort aan. Het bericht zou afkomstig zijn van een anonieme bron uit de industrie. En het gerucht gaat, dat Apple de nieuwe iPhone het komende kwartaal al lanceert.

Nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone zou een groter scherm krijgen. De bestellingen voor een 4,6 inch Retina scherm zouden al gedaan zijn bij Samsung en LG. De fabrikanten willen natuurlijk niet op de geruchten ingaan. Het HD scherm voor de nieuwe iPhone zou trouwens gelijk zijn aan die van de iPad 3. En die heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Groot beeldscherm als trekpleister

Het grote HD scherm vormt de grootste trekpleister van de iPad 3. En dat wil Apple ook bij de nieuwe iPhone 5 bereiken. Als de geruchten kloppen, dan wordt de strijd aangegaan met de smartphone van Samsung, de Galaxy S III.  Ook deze smartphone heeft namelijk een groot beeldscherm. Deze Android 4.0 telefoon komt volgens de geruchten eveneens uit in het tweede kwartaal.

Smal en lang

Het is natuurlijk de vraag of iedereen blij is met een groot beeldscherm. De meningen zullen hierover zeker verdeeld zijn. Overigens krijgt het scherm wel een zodanige vorm, dat het nog handzaam genoemd kan worden. De schermverhouding wordt hiervoor aangepast. Smal maar lang dus.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.