iPhone 5 keynote: iOS 6

Redactie
12 september 2012, 20:26
1 min leestijd
iPhone 5 keynote: iOS 6

Tijdens de keynote van vanavond is iOS 6 uiteraard ook aan bod gekomen. We wisten door de keynote bij het WWDC al erg veel over iOS 6, maar toch wist Apple ons nog te verrassen. Naast de aanpassingen voor het grotere scherm van de iPhone 5, zijn er namelijk ook nog nieuwe details én een releasedatum van iOS vrijgegeven.

Lees verder na de advertentie.

Safari

In Safari zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Je kan in de nieuwe versie namelijk fullscreen browsen. Daarnaast kan je al je open tabbladen delen met je Mac en iPad. Je kan dus in de trein beginnen met browsen op je iPhone, en vervolgens thuis verder lezen op je iMac.

Passbook

Ook Passbook is geoptimaliseerd voor iOS 6. Er zijn geen nieuwe functies aangekondigd, maar er zijn wel nieuwe screenshots getoond met kaarten. Op deze screenshots zijn onder andere kaarten van Starbucks en Ticketmaster te zien. Deze bedrijven zijn ook actief in Nederland, dus is de kans groot dat wij binnenkort een concert in Paradiso kunnen bezoeken met een kaartje uit Passbook en na afloop op Amsterdam Centraal koffie afrekenen met de iPhone.

Siri

Ook Siri is flink aangepakt voor de update. Helaas is de Nederlandse taal nog steeds niet toegevoegd door Apple, maar er zijn wel wat andere functies toegevoegd. Zo kan Siri bijvoorbeeld nu informatie tonen over acteurs, sporters en wedstrijden. Je kan Siri ook vragen om apps op te starten, dus je kan over een paar weken helemaal handsfree je iPhone bedienen.

Release datum

Op 19 september komt iOS 6 uit. De nieuwe firmware kan de 19e ‘over the air’ downloaden via ‘Instellingen – Algemeen – Software-update’. iOS 6 kan worden geïnstalleerd op veel toestellen, maar niet op alle. Het onderstaande lijstje wordt ondersteund door iOS6.

  • iPhone 4S
  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • New iPad
  • iPad 2
  • iPod touch 4
Categorieën: Devices, iOS
Thema's: Safari, Siri, WWDC
Device: iPhone 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen