iPhone 5 in eerste weekend al vijf miljoen keer verkocht
Redactie

Op vrijdag 21 september is de verkoop van de iPhone 5 van start gegaan in verschillende landen. Het eerste verkoopweekend is voor Apple is elk geval een groot succes, want de iPhone 5 is al meer dan vijf miljoen keer verkocht.

Vraag groter dan aanbod

Apple heeft het succes van de verkoop van de iPhone 5 zelf naar buiten gebracht. Dat de verkoop zo succesvol is, heeft overigens wel gevolgen voor de uitlevering van alle toestellen. Apple liet namelijk weten dat de vraag naar de smartphone groter is dan het aanbod. Om die reden zullen een aantal mensen, die al eerder een preorder voor de iPhone 5 hebben gedaan, langer moeten wachten. Er wordt verwacht dat deze mensen in elk geval tot oktober geduld moeten hebben om de smartphone te krijgen. De vorige smartphone van Apple ging in het eerste verkoopweekend vier miljoen keer de deur uit.

Vrijdag in Nederland

De spanning begint in Nederland ook verder te stijgen, want komende vrijdag ligt de iPhone 5 op nieuwe eigenaren te wachten in de Apple Store. Apple bracht trouwens met gepaste trots naar buiten dat iOS 6 nu al op meer dan honderd miljoen iOS toestellen geïnstalleerd is. Ook dat zijn indrukwekkende cijfers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.