iPhone 5 heeft problemen met scrollen
Redactie

De iPhone 5 heeft volgens verschillende bronnen problemen met scrollen. Apple’s nieuwste iPhone loopt vast, reageert niet of langzaam bij veel en snel scrollen. Het is nog niet duidelijk of het probleem wordt veroorzaakt door een software- of een hardwareprobleem.

Scrollen

Consumenten melden problemen bij het langdurig scrollen door berichtjes, applicaties en media op de iPhone 5.

Het probleem is niet op iedere iPhone 5 altijd hetzelfde, soms reageert de iPhone langzamer, loopt de iPhone volledig vast of lijkt het of er niets meer is om doorheen te scrollen. Al deze problemen zijn vervelend en vooral irritant wanneer een gebruiker snel iets probeert te zoeken.

Hardware- of softwareprobleem?

De grote vraag is; is dit een probleem dat door de software of door de hardware wordt veroorzaakt? Daar zijn de meningen over verdeeld. Omdat het probleem zich niet voordoet op oudere iPhone-modellen die op dezelfde versie van iOS draaien werd snel geroepen dat het probleem bij de hardware ligt. Echter is hier geen enkel bewijs voor en kan het probleem ook aan de iPhone 5-software liggen.

A so-called “glitch” with the iPhone 5′s screen causes the display to pause or seemingly ignore touch input when a user rapidly swipes back and forth diagonally, possibly hinting at a hardware issue that can affect developers that rely on such touch mechanics for gaming.”.

Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.