iPhone 5 heeft problemen met scrollen
Redactie

De iPhone 5 heeft volgens verschillende bronnen problemen met scrollen. Apple’s nieuwste iPhone loopt vast, reageert niet of langzaam bij veel en snel scrollen. Het is nog niet duidelijk of het probleem wordt veroorzaakt door een software- of een hardwareprobleem.

Scrollen

Consumenten melden problemen bij het langdurig scrollen door berichtjes, applicaties en media op de iPhone 5.

Het probleem is niet op iedere iPhone 5 altijd hetzelfde, soms reageert de iPhone langzamer, loopt de iPhone volledig vast of lijkt het of er niets meer is om doorheen te scrollen. Al deze problemen zijn vervelend en vooral irritant wanneer een gebruiker snel iets probeert te zoeken.

Hardware- of softwareprobleem?

De grote vraag is; is dit een probleem dat door de software of door de hardware wordt veroorzaakt? Daar zijn de meningen over verdeeld. Omdat het probleem zich niet voordoet op oudere iPhone-modellen die op dezelfde versie van iOS draaien werd snel geroepen dat het probleem bij de hardware ligt. Echter is hier geen enkel bewijs voor en kan het probleem ook aan de iPhone 5-software liggen.

A so-called “glitch” with the iPhone 5′s screen causes the display to pause or seemingly ignore touch input when a user rapidly swipes back and forth diagonally, possibly hinting at a hardware issue that can affect developers that rely on such touch mechanics for gaming.”.

Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Mich0007

  Ik heb nu de derde iphone5 sinds hij uit is ik heb de problemen ook sinds vandaag dus de derde iphone5 gekregen de eerste had speaker problemen scrol en dat hij telkens crashte de tweede crashte ook telkens die had ik geheel als nieuwe iPhone5 ingericht nu vandaag de derde dus ik hoop echt dat deze het blijft doen maar er zijn hardware problemen met name door de vraag en de staking is de kwaliteitscontrole echt een probleem geworden en het is de moeilijkste iPhone tot nu toe om schadevrij te vervaardigen hopelijk niet “de rotte Apple” uit de hele line up!

 • Pingback: iPhone 5 heeft problemen met scrollen | Appleweetjes()

 • Wosab

  Ik heb de iphone 5 drie weken en ben gelukkig nog geen fout tegengekomen.
  Jij hebt denk ik echt pechmodellen gehad. Ik heb de 3, de 4 gehad en nu dus de 5 maar dit is echt beste en snelste.

 • Mich0007

  Net vanmorgen crashed een programma nu valt die niet helemaal uit ik hoop echt dat deze derde iphone5 goed is.Wosab ik ben ook Apple fan heb vanaf de iphone3 de 4 de 4s gehad en dus nu de 5 ik weet niet of het een hardware issue is want de 4S heeft het nu ook die heeft altijd goed gedraait en mijn zoontje heeft die nu en valt binnen de vijf min uit IOS 6.01 erop hopelijk kan iemand dit verklaren of bevestigen. De iPad2 draait prima op IOS 6.01 en de iphone4 is nog nooit gecrashed die heeft mijn andere zoontje. Genoeg materiaal om toch te onderzoeken lijkt mij! Wie helpt mij als Applefan niet hierin teleurgesteld te worden? Off wedt waaraan het ligt?

 • Mrhypefm

  Ik heb een 4s en heb er ook last. Ik heb er last van sinds ik heb geupdate naar 6.0.1.
  Dat word denk ik maar afwachten op 6.0.2 🙁

 • Mich0007

  Ja moet toch aan de IOS liggen wel vreemd dat niet iedereen er last van heeft en providers en Apple niks zeggen. Mijn derde Iphone5 nieuw uit verpakking crashed dus ook alweer 🙁 kan toch niet de pech hebben 3x een hardwareissue te hebben ontvangen? En het feit blijft dat die 4S altijd tot 6.0 goed foutloos gedraait heeft? Hoop op snel een oplossing kan hem wel weer trruggeven maar heb toch den smartphonr nodig liefst van Apple daar heb ik alles op ingericht

 • Pingback: iPhone 5 heeft problemen met scrollen | Teknonet.nl | technologie, iphone 5, ipad, android, iphone 4s, iphone apps, iphone games()

 • Pingback: GSM Blog » iPhone 5 heeft problemen met scrollen » GSM Blog()