iPhone 5 door Samsung op de hak genomen
Redactie

Apple en Samsung zijn al jarenlang in een juridische strijd verwikkeld. Met de komst van de iPhone 5 gaat de concurrentiestrijd ook verder. Samsung komt namelijk met een reclame, waarin de iPhone 5 op de hak wordt genomen.

Smartphones

Samsung heeft enige tijd geleden de nieuwe smartphone Samsung Galaxy III S gelanceerd en heeft daar veel reclame voor gemaakt. Door de komst van de nieuwe iPhone 5 staat de smartphone van Apple nu volop in de belangstelling. Maar daar lijkt Samsung wat aan te willen gaan doen door met een reclame te komen, waarin de iPhone 5 belachelijk wordt gemaakt. De smartphone van Apple wordt in de reclame met de Samsung Galaxy III S vergeleken, waarbij het toestel van Samsung natuurlijk als beste uit de bus komt. De reclame is zo opgesteld, dat je op basis van de specificaties zou denken dat het inderdaad een beter toestel is.

Specificaties en functies

In de reclame worden de specificaties en functies van de beide toestellen met elkaar vergeleken. Maar Samsung is wel zo slim geweest om een aantal functies en specificaties van de iPhone 5 weg te laten. Bekijk de advertentie zelf maar eens en je kunt niet anders dan concluderen dat Samsung de iPhone 5 doelbewust op de hak neemt. Het zal de onderlinge strijd in elk geval niet ten goede komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Dexel

  De iPhone 5 is een uitgemolken 4s.

  De SIII is inderdaad wel de betere telefoon maar weer te groot en voelt toch te plastic aan.

  Welke van de 2 het beste?

  Misschien de lumia.

 • dingoe

  Alleen al de uitneembare batterij is reden genoeg een Samsung met Jelly Bean te nemen,

 • That’s me

  Waarom dan toch kiezen de meeste mensen voor een iPhone…

 • Time for change

  Iphone 5???

  Apple had deze toestel gewoon de Iphone4XL moeten noemen.
  Nu moet je minimaal 699 euro betalen voor de goedkoopste versie en dan nog eens nieuwe accesoires aanschaffen. Uitmelken noem je dat. Je weet wel net als die huisjesmelkers in nederland.

  Ik heb voor mijn Playstation 3 destijds 800,- betaald. Daarna kwamen vaak betere versies uit met meer geheugen en zelfs slankere modellen maar allemaal goedkoper. Logisch want het waren allemaal updates.

  Alleen al het idee wat apple bezielde om met zo’n toestel op de markt te komen met zo’n prijskaartje eraan doet mijn bloed koken. Ze gedragen zich momenteel hetzelfde als de malafide banken die alleen erop uitzijn het geld uit de klant te melken.

  Mijn tips daarom dan ook:

  1. Samsung Galaxy S III (met een jaarcontract, zal nu wel goedkoper zijn)
  2. Nokia Lumia
  3. Als je een Iphone4s hebt: abonnement verlengen met een Sim Only.
  4. Mits de prijzen dalen een Iphone 4s aanschaffen (met jaarcontract).
  5. Iphone 5