Apple start gratis vervangingsprogramma voor iPhone 5 batterij

Rutger Otto
23 augustus 2014, 9:53
1 min leestijd
Apple start gratis vervangingsprogramma voor iPhone 5 batterij

Was je één van de eersten met een iPhone 5 en merk je nu dat de accu grote kuren begint te krijgen? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een gratis nieuwe batterij.

Lees verder na de advertentie.

Apple is vannacht begonnen met een gratis vervangingsprogramma voor de iPhone 5 batterij. Volgens het bedrijf uit Cupertino gaat het om een klein aantal iPhone 5 toestellen dat kampt met een probleem in de accu. Mensen die er last van hebben merken ineens dat de batterij veel korter meegaat en dat de telefoon vaker opgeladen moet worden.

Check jouw iPhone 5 serienummer

iphone 5

Het gaat om iPhone 5 toestellen die zijn verkocht tussen september 2012 en januari 2013 en die een speciaal serienummer dragen. Op een speciale pagina op de website van Apple kun je checken of jouw iPhone 5 onder de ‘gelukkigen’ valt. Je dient dan je serienummer in te voeren, waarna je meteen weet of je in aanmerking komt voor een nieuwe batterij.

Je serienummer vind je onder Instellingen → Algemeen → Info. Veeg omlaag tot je het serienummer tegenkomt. Zegt de website dat je in aanmerking komt voor een nieuwe iPhone 5 batterij, dan kun je hem bij Apple gratis laten vervangen door een nieuwe.

Mensen met het juiste serienummer die hun batterij al bij Apple hebben laten vervangen, kunnen een terugbetaling aanvragen bij Apple. In de Verenigde Staten en China gaat het vervangingsprogramma vanaf nu in. In Nederland en België moet je wachten tot 29 augustus. De batterij laten vervangen kan dan tot 1 maart 2015.

Lees meer iPhone 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu