iPhone 5 4g-ondersteuning op 18 september bij Vodafone
Wouter Nijsen

Vodafone heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat iPhone 5-toestellen vanaf 18 september gebruik kunnen maken van zijn 4g-netwerk. Dit is natuurlijk goed nieuws voor bezitters van dit model.

iOS 7 is vanaf 18 september voor alle iPhones vanaf de iPhone 4 beschikbaar. Na het installeren van deze upgrade voor je iPhone heb je in steden als Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Utrecht ondersteuning voor het veel snellere 4g-netwerk van Vodafone.

→ Check ons overzicht voor het beste iPhone 5 abonnement!

Vodafone-logoDe iPhone 5 4g-ondersteuning was voor lange tijd onzeker, aangezien Apple in dat model van andere frequenties gebruikmaakt dan in Nederland gebruikt worden.

In Nederland wordt mobiel internet over 4g namelijk voor het grootste deel aangeboden over de 800MHz-band. De 1800MHz-band wordt ingezet in drukke gebieden, zoals Amsterdam dus. De iPhone 5 heeft alleen ondersteuning voor die 1800MHz-band.

Nooit landelijke iPhone 5 4g-ondersteuning

Een landelijk dekkend 4g-netwerk komt er daarom nooit voor de iPhone 5, wel voor de iPhone 5C en iPhone 5S. Dit zijn de twee nieuwe iPhone-modellen die Apple dinsdagavond heeft aangekondigd op een persevenement op zijn eigen campus.

Deze nieuwe modellen gaan wel gebruikmaken van de frequenties die onder andere in Nederland gebruikelijk zijn. Daardoor zullen deze modellen geen moeite meer hebben met 4g-ondersteuning op Nederlandse netwerken.

Bekijk alle Vodafone iPhone aanbiedingen, ook in combinatie met een iPhone 5c of 5s. Een overzicht van alle iPhone 5 aanbiedingen vind je op de iphone 5 kopen-pagina.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.