iPhone 5 20% dunner met 4 inch scherm
Redactie

Volgens Jeremy Horwitz zal de iPhone 5 maar liefst 20% dunner worden en een 4 inch scherm krijgen. Horwitz heeft al veel voorspellingen over nog te lanceren producten van Apple gedaan, die stuk voor stuk klopten. Genoeg reden om de voorspellingen serieus te nemen.

Groter en dunner

We kunnen een 4 inch scherm verwachten, mede hierdoor zal de iPhone 1 cm langer worden. De iPhone 5 zal alleen in de lengte groter worden.

Dit komt grotendeels omdat de besturingssoftware, iOS, dan niet te veel hoeft te worden aangepast, ditzelfde geld voor apps.

Ondanks dat de iPhone dus groter wordt, wordt hij tegelijkertijd kleiner. Hij wordt namelijk 20% dunner, en dat is behoorlijk. Er zal bij de iPhone slechts 7,4 mm ‘dikte’ overblijven.

In een eerder artikel van iPhoned.nl werd al bekend dat Gorilla Glass 2 gebruikt zal worden voor de iPhone 5, met name door dit nieuwe glas zal de iPhone veel dunner zijn.

Dock connector

De dock connector zal ook onder handen genomen worden. Deze zal veel kleiner worden, ongeveer net zo groot als een iPhone speaker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.