iPhone 4S verbruikt twee keer zoveel data
Redactie

Uit recent onderzoek blijkt dat een iPhone 4S twee keer zoveel data verbruikt als een iPhone 4. De verdubbeling zou komen door de nieuwe functie Siri.

Het bedrijf Arieso heeft het onderzoek gedaan en kwam tot deze opvallende conclusie. Sinds de invoering van Siri zouden de iPhone 4S gebruikers maar liefst twee keer zoveel internet verbruiken.

Siri maakt alles makkelijker

De spraakbesturingssoftware Siri, die alleen op de iPhone 4S werkt, is verantwoordelijk voor het overmatig gebruik. Siri haalt namelijk continu informatie van internet af bij het beantwoorden van vragen.

Als we denken aan vragen als ”hoe is het weer in Amsterdam?” of ”waar is het dichtstbijzijnde sushi restaurant” is het logisch dat Siri deze informatie van internet moet halen, maar dit hebben we vaak niet ”bewust” door.

De internet abonnementen van tegenwoordig zijn vrijwel altijd begrenst. Dit wil zeggen dat er niet meer zoiets als écht eindeloos online bestaat. Vaak ligt er een grens bij 200, 500 of 1000 MB per maand.

Wanneer je hier overheen gaat betaal je alles buiten je bundel. Veel extra kosten dus. Siri zou de oorzaak kunnen zijn dat iPhone 4S gebruikers het niet redden met hun abonnementen.

Als je dit probleem herkent en Siri vaak gebruikt is er dus maar één oplossing; de spraakbesturing minder gebruiken. Uit het onderzoek van Arieso bleek ook dat een BlackBerry toestel 5x minder data verbruikt dan een iPhone 4S.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.