iPhone 4s twee keer zo zuinig
Redactie

Nieuwe functies en upgrades zijn bekend van het toestel, maar dat de nieuwste iPhone 4S nu ook twee keer zo zuinig is, is misschien wel de beste verbetering.

Dataverbruik

Volgens een CEO van een Amerikaanse provider is de iPhone 50% zuininger op het gebied van data-verbruik. Voor zowel de batterijduur als het verbruik van MB’s is dit een grote verbetering. De internet-abonnementen van telecomproviders zijn de afgelopen maanden flink omhoog gegaan, de consument moet meer betalen voor beperkte hoeveelheid MB’s. Er zitten limieten aan de nieuwe internet-abonnementen. Daar gaat de iPhone veel zuiniger mee om.

Volgens de CEO dus een flinke verbetering. De iPhone maakt op een andere manier gebruik van functies om data binnen te halen. Om zeker te zijn dat de CEO geen verkooppraatje houdt moeten er natuurlijk nog tests worden gedaan.

Maar als het klopt dat de iPhone twee keer zuiniger is qua verbuik van internet MB’s, en de batterijduur hier ook langer door meegaat kan dit de grootste verbetering tot nu toe zijn voor de 4S.

Bluetooth

Ook kwam er in de media dat de iPhone met een geheel nieuwe soort van Bluetooth werkt. ‘Smart Bluetooth’ is de nieuwe techniek. Apple’s iPhone 4S mag er als eerste gebruik van gaan maken. Bij deze nieuwe techniek wordt er op een andere wijze met apparaten gecommuniceerd. Buiten dat deze bluetooth sneller communiceert met randapparatuur, is het een enorme upgrade voor de batterijduur die hierdoor niet onnodig wordt verbruikt.

Door deze nieuwe, besparende aanpassingen in de nieuwste iPhone, wordt duidelijk dat er bij het maken genoeg aan de batterijduur is gedacht. Dit is ongetwijfeld voor veel iPhone-gebruikers een geruststelling.

Lees hier meer over wat de CEO van Sprint precies zei over dataverbuik van de iPhone 4S.

Bijgewerkt: Ondertussen zijn er verschillende problemen bekend met de batterijduur van de iPhone 4s. Klanten klagen dat na het minimaal gebruiken van de iPhone de batterij alsnog na een paar uur leeg is. Apple onderzoekt het probleem. Ondanks de batterijbesparende, nieuwe functies op de iPhone zijn er blijkbaar toch problemen. Of dit voor alle nieuwe iPhones geld is nog niet bekend. Via deze Engelse website kun je up-to-date blijven over de ontwikkelingen over het batterijprobleem.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.